istarska rivijera

Pobjednik rovinjskog teniskog turnira je mladi 18-godišnji Matej Dodig

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


Pobjednik rovinjskog teniskog turnira 52. Istarske rivijere je mladi 18-godišnji Matej Dodig, koji je drugu godinu za redom osvojio turnir u Rovinju.

U vrlo napetom i uzbudljivom finalu treći nositelj je 7-6 (4), 6-4 nadmudrio prvog nositelja Engleza Jayja Clarka. Pored toga što je prvi set Dodig otvorio vodstvom 1:0 dosta brzo došlo je do preokreta i vodstvo Clarka 5:1.

Kad su se gledatelji na teniskom terenu SC Eden kraj kuglane po sunčanom i lijepom vremenu pomirilo da će set osvojiti Englez, naš se tenisač trgnuo i preokrenuo rezultat u svoju korist te u tie-breaku dobio set.

U drugom setu razigrani Osječanin je poveo 4:2 i uz nekoliko pogrešaka na serviranju dozvolio protivniku poravnanje. Smogao je snage Dodig da nakon dva sata uzbuđenja dođe do pobjede koja mu je donijela 15 ATP bodova i nagradu od 1.944 Eura.

Na kraju direktor turnira Branimir Horvat predao je poklone i nagrade finalistima. Poslije Poreča i Rovinja teniska karavana seli u Opatiju, dok rovinjski pobjednik odlazi na turnir u Zadar koji započinje u ponedjeljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater