TENIS: ISTARSKA RIVIJERA

Nino Serdarušić u finalu Rovinja


Dok su u Poreču započele kvalifikacije, u Rovinju će se u nedjelju igrati finale parova i pojedinačno, a u oba će finala igrati hrvatski tenisači. Nino Serdarušić i Španjolac Bosano Barranco igrat će u pojedinačnom finalu, dok su braća Sabanov prvi finalisti u konkurenciji parova.

- Ovo je jako lijep uspjeh u ovako jakoj konkurenciji imati naše predstavnike - sa zadovoljstvom kaže direktor ovogodišnje 46. Istarske rivijere Branko Horvat. - Ovo je još jedan znak da imamo dosta mladih tenisača koji traže afirmaciju na ovako jakim turnirima. Na početku ovogodišnje rivijere vrijeme nam nije pogodovalo, ali smo ipak u ovih nekoliko dana uspjeli sve nadoknaditi - zaključio je Horvat.

Junak dana rovinjskog turnira je svakako treći nositelj Nino Serdarušić iz Umaga koji je prije podne dosta teško uspio u četvrtfinalu pobijediti 4:6, 6:2 i 6:2 sedmog nositelja Marca Ginera iz Španjolske. Poslije nekoliko sati pauze, u polufinalu je pred stotinjak gledatelja uspio nadmudriti 7:5 i 6:3 čvrstog Matu Delića, petog nositelja, iako je Delić imao prednost na početku prvog seta. Prije tog susreta Mate Delić je dosta glatko pobijedio 6:3 i 6:1 Tomislava Jotovskog iz Makedonije, koji je izbacio prvog nositelja Zdeneka Kolara iz Češke. Teškom mukom Španjolac Bosano Barranco savladao je 4:6, 7:6 (2) i 6:2 drugog nositelja Matea Viola iz Italije i potom u popodnevnim satima u drugom polufinalu Gonzala Escobara (4) 6:2 i 7:5.

Ljubitelji tenisa u Rovinju za dosta zanimanja pratili su zanimljive i neizvjesne susrete koji su odigrani tijekom subote. U igri parova pobjede nižu braća Ivan i Matej Sabanov, prvi nositelji koji su u polufinalu savladali 6:2, 7:6 (4) četvrte nositelje Francuze Samuela Bensoussans i Maxima Chazala.  

U nedjelju s početkom u 11 sati, ako vrijeme dozvoli, igra se finale u pojedinačnoj konkurenciji između Nina Serdarušića i Cosana Barranca, a nakon toga slijedi finale parova. (Iv. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater