ZAGREB

Zagrebačke pahuljice: Najteže je klizati u Domu sportova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sve je spremno za 16. izdanje međunarodnog natjecanja u sinkroniziranom klizanju "Trofej Zagrebačkih pahuljica" koji će se u petak i subotu održati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Trg Krešimira Ćosića posljednjih dana potpuno su “okupirale” klizačice i to više nego ikada do sada.

"Natjecanje će okupiti čak 42 ekipe iz 10 zemalja s tri kontinenta, Europe, Amerike i Australije. Među 840 klizačica biti će i 140 naših Zagrebačkih pahuljica koje će nastupiti u šest od sedam natjecateljskih kategorija, od najmlađih kadetkinja do seniorki. Na svečanom otvaranju u petak u 19 sati klizati će i djevojčice iz Sinkro škole, a iznenađenje će biti da će himnu Hrvatske otpjevati dokapetanica naše kadetske ekipe. Siguran sam da će svi koji dođu sljedeća dva dana u Ledenu, a ulaz je besplatan, uživati u odličnoj atmosferi, sjajnim nastupima i svemu onome što pruža sinkronizirano klizanje. Ovo je inače 20. uzastopna organizacija ISU sinkro natjecanja u Hrvatskoj  i po tome smo svjetski rekorderi, jer nitko nije imao 22 velika natjecanja u ovom stoljeću kao Zagreb koji će sljedeće godine u travnju po treći put biti domaćin Svjetskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju", najavio je Zoran Kovačević, sportski direktor i jedan od osnivača kluba Zagrebačke pahuljice.

A kakvo je stanje unutar hrvatskih ekipa, posebice one najjače, seniorske ekipe Zagrebačkih pahuljica?

"Kako se natjecanje približava, nervoza i uzbuđenje su sve veći u svih šest ekipa, zato što silno želimo pokazati što znamo. Iskreno, uvijek je najteže nastupati u Ledenoj, pred svojim navijačima, ali s druge strane i najslađe", kazala je glavna trenerica kluba Ozana Miljković.

"Što se seniorske ekipe tiče, ovaj Trofej će ipak biti nešto drukčiji nego prethodni. Nikada nam naš Trofej nije bio prvo međunarodno natjecanje u godini, uvijek smo imali test u Salzburgu ili Milanu pa tek onda nastupali u Zagrebu. I nikada nam prvo natjecanje nije bilo ovako rano u siječnju. Uz to, mi smo definitivno najmlađa seniorska ekipa s prosjekom od 17 godina".

Od 22 klizačice samo sedam je punoljetnih, a čak 20 njih moglo bi klizati za juniorski sastav.

"Imali smo smjenu generacije koja je ove sezone krenula u dvogodišnji ciklus, vrhunac kojeg će biti Svjetsko prvenstvo u Zagrebu sljedeće godine. Koliko god nam nedostaje iskustva, ne brine me, cure su motivirane, željne rada, odgovorne su, a s time pokazuju ljubav prema onome što rade i želju za napretkom. Stvara se jedna jako dobra generacija koja može napraviti velike stvari. Cijelu sezonu radimo s velikim kanadskim koreografom i ekspertom za klizačku tehniku Pascalom Denisom. Složio nam je koreografije i za seniorsku i za juniorsku ekipu i vjerujem da će gledatelji uživati u našim nastupima", zaključila je Miljković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater