SKIJAŠKO TRČANJE

Skender i Dadić zadovoljni svojim nastupima


Hrvatski reprezentativci u skijaškom trčanju, 18-godišnja Gabrijela Skender i 24-godišnji Edi Dadić izjavili su kako su zadovoljni svojim nastupom u disciplini sprint klasičnim načinom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Skender je zauzela 65. mjesto u konkurenciji 68 trkačica, dok je Dadić bio 69. od 80 trkača.

"Bio je ovo prvi nastup na olimpijskim igrama i jako sam zadovoljna jer sam nadmašila svoja očekivanja. Dala sam sve od sebe što se može vidjeti i po zaostatku za najboljima koji je prevelik. Nadam se da ću do kraja Igara nastupiti na što više utrka", rekla je Skender koja je za 47.49 sekundi bila slabija od najbrže Šveđanke Šveđanke Stine Nilsson.

"Nakon skiatlona i teškog iskustva s grčevima u nogama mogu reći da sam više-manje zadovoljan svojim nastupom. Sprint-klasika nije disciplina koju preferiram, ali dao sam sve od sebe. U petak ću trčati 15km slobodnim stilom, nadam se da će to biti najbolja utrka koju ću odraditi na ovim Igrama", izjavio je Dadić koji je u nedjelju odustao u utrci skiatlona nakon tri četvrtine prevaljenog puta.

Dadić je od najbržeg u kvalifikacijama, Finca Ristomattija Hakole bio sporiji za 24.63 sekunde, dok mu je plasman u četvrtfinale "pobjegao" za 15.48 sekundi. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum