FOTO: NA 17. DJEČJOJ OLIMPIJADI SUDJELOVALI SVI PULSKI VRTIĆI

Čak 790 djece natjecalo se u sportskim disciplinama


Na stadionu SRC-a "Uljanik-Veruda" svečanim podizanjem olimpijske zastave otvoren je 17. po redu Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića koji je ove godine okupio gotovo 790 mališana i njihovih odgojitelja.

Zdrave navike

Svim natjecateljima puno zabave i sportskog uspjeha te fer igru zaželjele su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricija Percan te, u ime domaćina olimpijade, predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić.

- Kroz ovakve događaje na jedan zabavan način, uz igru, djecu učimo zdravim navikama, upoznajemo s raznim sportskim disciplinama, a sve da bi ih motivirali i potaknuli na bavljenje sportom, kazala je zamjenica gradonačelnika i pritom pohvalila trud i zalaganje odgajateljica u vrtiću koje na djecu prenose spomenute vrijednosti zdravog života.

Sudionici ovogodišnje olimpijade natjecali su se u pet disciplina i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, štafeti 4x25 metara te malom nogometu. Naravno sve su discipline bile posebno za djevojčice i posebno za dječake. Čak je i u nogometu bilo prijavljeno deset ekipa djevojčica i 20 ekipa dječaka.

Iako i nije bitno pobijediti, već sudjelovati u konačnici su ipak podijeljene medalje. U kategoriji 50 metara za dječake prvi je bio Igor Radešić iz "Latica" s vremenom 9.13, drugi je bio Alex Cetina iz "Cvjetića" s vremenom 9.31, a treći Demjan Juraj iz vrtića Monte Zaro sport s vremenom 9.35. U kategoriji djevojčica najbrža je bila Paula Škof iz vrtića "Veseljko" s vremenom 8.93; druga je bila Terezsa Jovanović iz "Leptirića" (9.10), dok je treća bila Erin Sirotnjak iz "Cvjetića" (9.66).

Nogometne ekipe

U skoku u dalj u kategoriji dječaka najdalje je skočio Dorijan Grbin iz "Cipelića" sa 148 centimetara, drugi je bio Emilio Ivan Damijanić iz "Bubamara" sa 142 centimetara, a treći Petar Spada iz Rin Tin Tina sa 138 centimetara. Među djevojčicama najdalje je skočila Emili Bilić iz "Leptirića" sa doskočenih 141 centimetar, druga je bila Noemi Sušić iz "Iskrica" sa 140 centimetara, a treća Luna Terlević iz "Cvrčka" sa 132 centimetra. U bacanje tenis loptice prvi se plasirao Andy Orlić iz "Vjeverica" bacivši 14,05 metara, drugi je bio Vito Tanasković iz Monte Zara s bačenih 12,82 metara, a treći Niko Stojkovski iz "Maslačka" s 12,80 metara. Od djevojčica najdalje je bacila, čak 12,26 metara Petra Dinjar iz "Kućice od licitra", druga je bila Elena Uvodić iz "Cipelića" s 12,06 metara, a treća Tia Kim Kontošić iz "Duginog svijeta" s 10,20 metara.

U štafeti 4x25 metara među dječacima prva je bila ekipa "Oblutka", drugi su stigli "Dobrilići", a treći "Cvjetići". Među djevojčicama najbrža je bila ekipa "Oblutka", druge su stigle one iz ekipe "Veseljko", a treće iz vrtića "My day". U nogometu među dječacima najuspješnija je bila ekipa "Izvora", a drugo mjesto pripalo je dječacima iz "Duginog svijeta", dok je među djevojčicama najuspješnija bila ekipa "Bubamara", a slijedila je ekipa "Rin Tin Tina 1". Za far play nagrađena je ekipa "Cvjetići", a sveukupni pobjednik je vrtić "Bubamara" koji je ukupno osvojio 92 boda. Oni jedini predstavljaju grad Pulu na županijskom natjecanju koje će se održati krajem tjedna.

Inače, Olimpijski festival dječjih vrtića organizira Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, te pod pokroviteljstvom Grada Pule. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, Snimio M. MIJOŠEK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini