ZOI 2018.:

Mađari zlatni u štafeti na 5.000 m


Mađari Csaba Burjan, Victor Knoch, Shaoang Liu i njegov stariji brat Sandor Liu Shaolin osvojili su prvu zlatnu medalju za Mađarsku na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pobijedivši u štafeti na 5.000 m u brzom klizanju na kratke staze Kineze i Kanađane.

Mađarska, koja nikada prije nije osvojila medalju u brzom klizanju na kratke staze, do svog prvog zlata u toj disciplini stigla je s olimpijskim rekordom od 6:31.971. Kina je osvojila srebro sa 64 tisućinke zaostatka, dok je Kanadi pripala bronca.

Utrka je počela oprezno sa sve četiri reprezentacije izjednačene dok Južnu Koreju nije zadesila nezgoda kada je jedan od njenih natjecatelja pao. Nakon toga je Koreja zaostala pola kruga, a zaostatak je do kraja utrke samo rastao do tri četvrtine kruga.

Mađari su polako puštali Kanadu i Kinu da određuju ritam u 45 krugova dugačkoj utrci da bi na kraju pojačali tempo i preuzeli vodstvo što im je donijelo zlato.

Na svim Zimskim olimpijskim igrama od 1924.godine, Mađari su osvojili jednu zlatnu medalju, dvije srebrne i četiri brončane.

Brzo klizanje na kratke staze, štafeta 5.000 m, muški:

  1. Mađarska (Shaoang Liu/Sandor Liu Shaolin/Viktor Knoch/Csaba Burjan)                   6:31.971                
  2. Kina (Wu Dajing/Han Tianyu/Xu Hongzhi/Chen Dequan) 6:32.035                
  3. Kanada (Samuel Girard/Charles Hamelin/Charle Cournoyer/Pascal Dion)                 6:32.282                
  4. Južna Koreja (Seo Yi Ra/Kim Do Kyoum/Kwak Yoon-Gy/Lim Hyo-Jun)    

(Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini