BUZET

Korona prizemljila i letače: OTKAZANO DRŽAVNO PARAGLIDING PRVENSTVO

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Otkazano prvenstvo Hrvatske u preletima parajedrilicom (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Otkazano prvenstvo Hrvatske u preletima parajedrilicom (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Iako su se mnogi ponadali da nakon koronapauze ponovo kreću gastronomska okupljanja i sportska natjecanja zbog zaoštravanja protuepidemijskih mjera odgođen je prvi sajam istarskih crnih tartufa u Buzetu, a sada je korona "prizemljila" i letače, sudionike nacionalnog paraglajderskog prvenstva.

Zrakoplovni klub Fenis iz Zagreba i Hrvatski zrakoplovni savez otkazali su državno prvenstvo u preletima parajedrilicom koje se na letačkim terenima u Buzetu i u Roču trebalo održati od 1. do 4. srpnja.

Letačko natjecanje trebalo je okupiti stotinjak sudionika. Očekivao se dolazak najboljih pilota kako iz Hrvatske tako i iz susjednih zemalja Slovenije, Mađarske, Srbije, ali i Austrije, Poljske, Velike Britanije.

- Zbog uvođenja mjera samoizolacije za osobe koje dolaze iz zemalja među kojima je i Srbija, bez obzira na državljanstvo, planirani direktor utrke Željko Ovuka morao bi u 14-dnevnu izolaciju. Posljednjih dana razgovarao sam s nekoliko potencijalnih kandidata i nisam pronašao adekvatnu zamjenu. Druga otežavajuća okolnost su mjere koje uvodi Stožer civilne zaštite Grada Buzeta i Istarske županije. One nas obavezuju na mjerenje temperature natjecateljima svakog dana, držanje distance, obavezno nošenje maske i dezinficijens pri transportu, zaštita pomagača na startu, vozača... Bojim se da nismo u stanju ispoštovati sve naložene mjere, stoga moram otkazati ovo natjecanje i pričekati bolja vremena, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Antoni Buljan iz Zrakoplovnog kluba Fenis.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum