SP Rukomet:

Hrvatska dosad maksimalno protiv Makedonaca, utakmica počinje u 18 sati

EPA

EPA


Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak u 18 sati igra dvoboj 3. kola B skupine Svjetskog prvenstva u Muenchenu protiv Makedonije, ekipe koju ju su pobijedili u svih pet međusobnih susreta. 

Od pet dvoboja, četiri su odigrana na velikim međunarodnim natjecanjima. Prvi puta smo igrali na Europskom prvenstvu 1998. godine, a Hrvatska je slavila s 28-21. Do novoga sraza prošlo je čak 17 godina, a na Svjetskom prvenstvu 2015. godine Kauboji su bili bolji s 29-26 u najneizvjesnoj utakmici ovih protivnika. Zadnji dvoboj odigrao se na EURU 2016 kada je u drugom krugu u Katowicama Hrvatska slavila s 34-24.

Dvoboj u Muenchenu bit će poseban i za hrvatskoga izbornika Linu Červara, koji je čak osam godina proveo u Makedoniji kao trener skopskog Metalurga i izbornik reprezentacije. 

U slučaju pobjede Hrvatska će i teoretski osigurati drugi krug u Koelnu i prenijeti minimalno dva boda. O mogućem trećem ili četvrtom bodu odlučivao bi ishod zadnje utakmice u skupini protiv Španjolske u četvrtak. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of