delfini

Rovinjski vaterpolisti natjecanje Prve B lige okončala na osmom mjestu

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Foto Ivica Radetić)

(Foto Ivica Radetić)


Izgradnjom Gradskog bazena u bolnici Dr. Martin Horvat, nakon dosta vremena, rovinjski plivači i vaterpolisti Delfina konačno su dobili krov nad glavom i uvijete kakve samo poželjeti može svaka sredina. Već prvu sezonu igranja u Prvoj B ligi, u domaćem bazenu pred punim gledalištem, mladi rovinjski vaterpolisti učinili su veliki uspjeh.

U konkurenciji deset klubova u prvom dijelu natjecanja te u doigravanju za poredak od 6. do 10. mjesta, rovinjski "delfini" zauzeli su osmo mjesto, ostvarivši šest pobjeda i sedam poraza, uz pozitivnu gol razliku 192:178 te osvojivši 18 bodova. Na kraju prvenstva s osmjehom na licu svoje zadovoljstvo nije skrivao mladi i ambiciozni trener Rovinjaca Ariano Banko.

- Igranje vaterpolo prvenstva Hrvatske u zimskim mjesecima zadalo je Delfinu dosta glavobolje. Bez zatvorenog bazena ako smo željeli igrati prvenstvo Prve B lige bili smo kao beskućnici pa smo naše prvenstvene utakmice kao domaćini igrali u Rijeci, Sisku i posljednje godine u Puli.

Bilo je to ključno da sačuvamo status Prve B lige. U ljetnim mjesecima koristili smo maksimalno naš otvoreni bazen, prekrasno zdanje s pogledom na rovinjsku staru gradsku jezgru, gdje smo trenirali i organizirali turnire. Upravo zato jer nismo imali zatvoreni bazen smo izgubili dosta mladih igrača koji su imali volju igrati vaterpolo, a mi nismo mogli trenirati preko čitave godine u našem gradu.

Novi reprezentativni bazen nas vaterpoliste i plivače je preporodio, dobili smo objekt kojeg koristimo svakodnevno, zato nije čudo što trenutno Vaterpolo klub Delfin okuplja oko 70 igrača svih uzrasta.

Odricanja

Učinjen je veliki iskorak u kratko vrijeme i postignut vidljiv napredak.

- Želim igračima, mojem pomoćniku Zvonku Živiću i vodstvu kluba na čelu s predsjednikom Tončijem Miletićem, tajnikom Kristijanom Miletićem i ostalim članovima uprave kluba, čestitati na velikom odricanju i maksimalnom trudu jer smo ulaskom u novi bazen dobili sve što je potrebno vaterpolistima koji u Rovinju imaju dugu i bogatu tradiciju.

Trenirali smo svakodnevno, mladi igrači su jako napredovali i fizički spremno dočekali početak prvenstva. Imali smo određenih problema s igračima koji su na fakultetu u Rijeci i Zagrebu, a koji su na utakmice kući dolazili dan ranije. No, na kraju i oni su jako puno pridonijeli da Delfin ove sezone postigne veliki uspjeh i bude ravnopravni protivnik ostalim momčadima, pogotovo klubovima iz Dalmacije koji imaju širi izbor igrača.

Ovo je dosta skupa liga jer treba putovati do Siska i juga Dalmacije, izgubi se dosta vremena na putovanje. Što se rezultata tiče smo više nego zadovoljni, iako smo mogli učiniti još koji korak više da u završnici igramo za poredak od 1. do 5. mjesta. U velikoj želji nismo iskoristili priliku u gostima na Kantridi protiv Jadrana Kostrena, kad smo poraženi 17:16 te kod kuće protiv POŠK-a poraz 13:9.

Ako znamo da je niz godina Rovinj dao više reprezentativnih vaterpolista igrača i vratara, kao što su plivač i vaterpolista Sandro Rudan, Nikolovski, Nikolov vratari Battistela, Fabris, Orbanić, Petrić, Volarević i ostali, jasno je da postoji potencijal i u aktualnoj generaciji rovinjskog Delfina.

Potencijal

- Momčad je relativno mlada, s izuzetkom iskusnih Tončija i Luke Miletića. Svi ostali su mladi i imaju dosta prostora za napredak. Predvodi ih kapetan Petar Mamontov, vratari Marko Košara i Mauro Dipić, koji su imali dosta oscilacija, dok širinu strijelaca predvode Luka Franulović, Matej Banko i Niko Sošić. Ako ova momčad ostane na okupu već sljedeće sezone može učiniti još veći iskorak i uključiti se u borbu za sam vrh.

Prvenstvo je gotovo, što se može očekivati od rovinjskih delfina ovog ljeta?

- Kako imamo veći broj mladih igrača, mlađe kadete i juniore čekaju kup utakmice, još uvijek se igra Alpe - Adria liga u kojoj igraju klubovi iz Italije, Slovenije, BiH i Hrvatske, a uz nas igra i Opatija. Tijekom ljetnih mjeseci preselit ćemo na "stari" otvoreni bazen gdje dolazi više mladih vaterpolo reprezentacija, dok je u planu i organizacija više međunarodnih vaterpolo turnira čime će se popuniti vaterpolo aktivnost u Rovinju preko čitavog ljeta.

Slažemo i kadrovsku strukturu u klubu koju će popuniti i proslavljeni reprezentativni vaterpolo vratar Goran Volarević, koji trenutno brani za Siracuzu i trener je vratara u reprezentaciji Italije. Želimo se zahvaliti na potpori Sportskoj zajednici Rovinja, Valbruna Sportu, Gradu Rovinju i ostalim sponzorima koji su pomogli da Delfin dođe do ovog uspjeha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater