Osasuna 

Budimir će biti spreman za EURO

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebra tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.

"Budimir je otpušten iz bolnice nakon što je ustanovljeno da se dobro oporavlja", priopćila je Osasuna.

Hrvatski 32-godišnji napadač primio je udarac pred kraj utakmice, uslijed kojeg su mu popucala rebra na tri mjesta, zaključili su liječnici u bolnici Universidad de Navarra.

Napadač visok 190 centimetara je u sučevom dodatku izborio jedanaesterac pa ga jako loše izveo čime je Osasuna izgubila sa 1-0.

Osasunin trener Jagoba Arrasate rekao je da je došlo do mentalne blokade prilikom izvođenja udarca.

Budimir je sa 16 postignutih golova drugi strijelac španjolske lige.

"Idući tjedan će moći vježbati individualno, a za mjesec dana bi mogao početi trenirati sa suigračima", rekao je Hini glasnogovornik Osasune.

Budimira će za mjesec dana, oko 18. svibnja, ponovo pregledati liječnici.

Hrvatska reprezentacija igrat će prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja, pa s Portugalom 8. lipnja. To su pripremne utakmice za Europsko prvenstvo koje počinje u Njemačkoj 14. lipnja.

"U principu, za Budimira neće biti problem igranje na Europskom prvenstvu, nastavi li se dobro oporavljati", rekao je glasnogovornik Osasune.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum