obrazloženje

Vrhovni sud objavio presudu: Evo zašto je Milanu Popoviću vraćeno skrbništvo nad njegovim i Severininim sinom

| Autor: Glas Istre
(Snimio Marko Lukunić/Pixsell)

(Snimio Marko Lukunić/Pixsell)


Vrhovni sud objavio je obrazloženje odluke kojom je ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu i skrbništvo nad Severinim sinom vratio njegovu ocu Milanu Popoviću, prenosi Dnevnik.hr.

Odluka je donesena jer tijekom suđenja na Županijskom sudu vještaci nisu svoj nalaz i mišljenje usmeno obrazložili na sudskoj raspravi, što su prema Zakon o parničnom postupku morali učiniti.

Naime, niti jedan od dva vještaka nije se pojavio na ročištu, opravdavši to zdravstvenim razlozima te je Vrhovni sud zaključio da je drugostupanjski sud selektivno prihvatio nalaz i mišljenje vještaka.

"Nejasnoće u nalazu i mišljenju vještaka ne otklanjaju se tako da se sudu nejasni dijelovi nalaza i mišljenja ne prihvate, već dopunom vještačenja, i to, kako je propisano, usmeno na raspravi", objašnjavaju iz Vrhovnog suda.

Iako je zahtjev za reviziju Vrhovnom sudu podnio Popović, Severinini su odvjetnici napomenuli da se navedeno pravno shvaćanje ne može primijeniti na ovu situaciju jer je samo Severina imala primjedbe na pismeni nalaz i mišljenje vještaka, a Popović primjedbi nije imao. Ipak, taj prigovor suci nisu uvažili.

Inače, cijeli slučaj seže iz presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu, presudu je zatim preinačio Županijski sud u Splitu, ali Vrhovni sud sada je predmet vratio na ponovno suđenje.

Cijeli tekst odluke Vrhovnog suda možete pročitati OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum