RUKOMET

Hrvatska protiv Mađarske kreće u bitku za polufinale Europskog prvenstva

| Autor: Novi List
(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)


Hrvatska danas susretom protiv Mađarske kreće u bitku za polufinale Europskog prvenstva u rukometu. S Mađarima smo do sada igrali 13 puta na velikim natjecanjima.

Hrvatska je bila daleko uspješnija s čak deset pobjeda, dok je Mađarska slavila dva puta, a jedan susret završen je remijem.

– Svaka od triju utakmice je ključna. Nemamo prava na kiks – ističe Mateo Maraš.

– Mađarska je disciplinirana, ne radi puno pogrešaka, zna se tko što radi i ne iskače puno iz pravila i okvira.

Imaju vrhunsku crtu i ako zaustavimo njihovoga pivota, uz dobru obranu i vratara, pobjeda neće izostati. Vidjet ćemo tko je bolji pod pritiskom. Nadam se da smo to mi i da ćemo osvojiti dva boda – kaže Maraš.

Zvonimir Srna ističe da su Mađari malo drukčija reprezentacija od onih s kojima smo dosad igrali.

– Oni su fizički dosta jaki, manje trče i dosta igre grade oko pivota Banhidija koji je u top formi i svima radi probleme, tako da ćemo na to morati posebno obratiti posebno – ističe Zvonimir Srna, dodavši da iskustvo iz Lige prvaka protiv Pick Szegeda može pomoći njemu i suigračima.

HRVATSKA: Kuzmanović, Mandić; Mihić, Šoštarić, Karačić, Maraš, Načinović, Kušan, Mamić, Cindrić, Lučin, Šipić, Glavaš, Srna, Klarica, Jelinić

MAĐARSKA: Palasics, Bartucs; Sipos, Boka, Ligetvari, Mathe, Fazekas, Banhidi, Szita, Ancsin, Bodo, Ilić, Rosta, Lekai, Hanusz, Imre

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom