mup lagao

"Nije umro od srca": Brat osumnjičenog za Dankino ubojstvo ubijen u zatvoru

| Autor: Glas Istre
(Foto M.M./ATA Images/Pixsell)

(Foto M.M./ATA Images/Pixsell)


Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskoj stanici nasilnom smrću. Srpski MUP je, podsjetimo, tvrdio da mu je 6. travnja iznenada pozlilo i da je riječ o prirodnoj smrti. Kako neslužbeno doznaje Nova.rs iz istrage, inspektori su lagali čak i odvjetniku Dragijevića kada je trebao biti saslušan te su mu tog dana samo rekli da je ispitan dan ranije. Poručili su mu da će se sresti s njim u tužilaštvu, a znali su da nije živ, prenosi Index.

Prema saznanjima srpskog medija, kada je odvjetnik došao u nedjelju, 7. travnja, na saslušanje Radoslava i Dalibora Dragijevića, donio je punomoć za obojicu osumnjičenih.

"Nakon saslušanja oca branitelj je upitao gdje je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on, prema policijskom priopćenju, preminuo u tri sata u noći između subote i nedjelje, nekoliko sati prije nego što je odvjetnik došao na saslušanje", navodi izvor iz istrage za Novu.rs.

Sugovornik srpskog portala navodi i da je Dragijević, prema njegovim saznanjima, imao povrede po tijelu, što je naknadno utvrdila i obdukcija. Kako je tjednik Radar otkrio, sada pokojni Dragijević nije umro prirodnom smrću, kako je policija tvrdila, već nasilnom.

"On je imao vidljive ozljede i podljeve, nije umro od srca. Zbog toga je i dopremljen u metalnom sanduku, odnosno njegovo tijelo nitko nije vidio", dodaje izvor za Novu.rs.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatirane su brojne povrede po tijelu Dragijevića, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i tko je osumnjičenom Dragijeviću nanio smrtonosne ozljede u policijskoj postaji u Boru, gdje je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP slagao i obmanuo javnost da se radi o prirodnoj smrti.

Osim brata, priveden je i otac osumnjičenog Dragijevića Radoslav. Još uvijek je u pritvoru.

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. ožujka nakon što je njena majka prijavila da je nestala s imanja u Banjskom polju. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na press-konferenciji je izvijestio da je Danka ubijena i da su privedene dvije osobe koje su priznale zločin.

Tijelo djevojčice do danas nije pronađeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of