SLUČAJ DANKE ILIĆ

VIDEO / Potraga za dvogodišnjom djevojčicom djelomično prekinuta. Pojavila se snimka, auto je baš tada prošao…

| Autor: Novi list
(Foto X)

(Foto X)


U Srbiji i dalje traje potragaza dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić.

Srbija je po prvi puta aktivirala alarm Amber Alert u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom iz okolice Bora čiji nestanak je prijavljen u utorak, a SMS s porukom "Pronađi me" na mobitele su dobili svi korisnici u mrežama tri mobilna operatera.

Djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak oko 13,45 sati u Banjskom Polju kod Bora, ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara, navodi se u objavi "Pronađi me".

Na terenu su policija, vatrogasci, pripadnici Gorske službe spašavanja i postrojbe Žandarmerije s psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za djevojčicom koriste se i helikopteri i dronovi s termovizijskim kamerama.

Lokani mještani strahuju da je netko djevojčicu možda oteo i automobilom odvezao u nepoznatom pravcu, pa policija zbog toga provjerava sva vozila.

Pojavila se snimka ulice u kojoj je nestala, na snimci se vidi automobil koji prolazi oko 13:47, a djevojčica je nestala nešto prije toga, odnosno oko 13:45, kako je njena majka izjavila, piše Nova.rs.

Na snimci se vidi automobil koji žurno prolazi oko 13.47 sati, a devojčica je nestala oko 13.45.

Zasad nije poznato ima li eventualno vozač automobila nekih informacija o nestanku djevojčice.

Policija, između ostalog, provjerava i što su radili majka i otac nestale djevojčice, ali to, kažu stručnjaci, ne znači da sumnjaju u njih.

Bivši šef krim policije objašnjava zašto policija ispituje poteze članova obitelji

Detektiv Milan Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, kaže za "Blic" da činjenica da policija ispituje poteze svih članova obitelji, pa i majke i oca, ne znači da su oni za bilo što krivi.

"Ova potraga traje od jučer, a kada rezultata nema onda se mora ići na ovo drugo, proširuje se istraga. Istražuje se to najbliže okruženje. Obično se u startu ide prvo na poligrafsko ispitivanje.

Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji da su nešto napravili djetetu, već se jednostavno tome pribjeglo jer dijete nije nađeno u terenskoj pretrazi.

Pratit će se kakva je bila komunikacija članova obitelji u posljednjem periodu, s kim su i kada razmjenjivali poruke i pozive", rekao je detektiv Milan Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije za "Blic".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini