Hamburg

"Kalifat je rješenje": Zgražanje nakon islamističkog prosvjeda u Njemačkoj

| Autor: Portal Novi list, Hina
  (Foto: Screenshot)

(Foto: Screenshot)


Njemački političari izražavaju u ponedjeljak zgražanje zbog islamističkih prosvjeda, održanih tijekom vikenda u Hamburgu, na kojima se, uz isticanje antisemitskih parola, tražilo i uvođenje kalifata, a time i šerijatskog prava u Njemačkoj.

"Potpuno je jasno da protiv svih ovih islamističkih aktivnosti država mora nastupiti svim sredstvima koje jedna pravna država ima na raspolaganju", rekao je njemački kancelar Olaf Scholz reagirajući na islamističke prosvjede održane proteklog vikenda u Hamburgu.

Scholz je rekao da vlasti sada moraju ispitati konkretne kazneno-relevantne mjere kako bi bili kažnjeni oni koji su prekršili zakone i protivili se ustavnom poretku Njemačke.

I ministrica unutarnjih poslova Njemačke Nancy Faeser rekla je, osvrćući se na okupljanje u Hamburgu, kako moraju postojati "jasne crvene linije" usprkos pravu na okupljanje i iznošenje mišljenja.

"Nije dozvoljeno veličanje terorizma Hamasa, nisu dozvoljeni povici mržnje protiv Židova, nije dozvoljeno nasilje. U slučaju ovakvih kaznenih djela policija mora odlučno reagirati", rekla je Faeser.

U subotu je u Hamburgu održan prosvjed na kojem su prosvjednici Njemačku nazvali "diktaturom vrijednosti" i nosili transparente s natpisima poput "Kalifat je rješenje".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini