Manifestacija koju treba posjetiti

Advent Zagreb - ispunjen radošću

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio J. Duval)

(Snimio J. Duval)


Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, na zagrebačke trgove, ulice i parkove, ali i u srca Zagrepčana i njihovih gostiju, vratio se Advent u punom sjaju.

(Snimio J. Duval)(Snimio J. Duval)

Zagrebačka božićna bajka vratila se nakon dvije godine u kojima su brojni programi morali biti stavljeni na čekanje zbog pandemije i epidemioloških mjera. Ove godine čarolija je ponovno tu, a “Advent Zagreb… ispunjen radošću” već u prvom tjednu podsjetio je zbog čega je čak tri puta bio proglašavan najboljim božićnim sajmom u Europi!

Novi koncept Adventa

- Advent Zagreb jedno je od najznačajnijih događanja za zagrebački, ali i hrvatski turizam. Svjedočimo kako ga brojni strani mediji uvrštavaju u najljepše božićne sajmove Europe i svijeta, a svake godine bilježimo izniman interes medija za posjet Zagrebu u prosincu. Raduje nas ovoliki interes jer pokazuje da je novi koncept Adventa koji smo predstavili 2014. godine izuzetno uspješan i zanimljiv te je postao uzor i drugim odredištima u Hrvatskoj koja su krenula s vlastitim adventskim programima. Uz Festival svjetla u proljeće, Zagreb Classic u ljeto, Artupunkturu u jesen te Advent Zagreb u zimi - zaokružili smo sva četiri godišnja doba te upotpunili cjelogodišnju, održivu ponudu Zagreba, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

(Snimio J. Duval)(Snimio J. Duval)

I ove zime brojne su adventske lokacije pa tako svaki posjetitelj može u šetnji gradom otkriti koja je njemu najdraža. Je li to ledena bajka u Ledenom parku koji se vratio na Tomislavac ili možda popularno Fuliranje koje se ove godine održava na Strossmayerovu trgu i na Oleander terasi hotela Esplanade? Tradicionalno su u božićnom ruhu okićeni Trg bana Jelačića i Europski trg, Zrinjevac s više od 30.000 lampica. Nove lokacije su i Grič i Stara Vlaška, Trg Franje Tuđmana sa zabavnim parkom Winterland, Panoramskim kotačem visokim čak 36 metara, kao i Advent u Zoološkom vrtu na temu "Priče iz davnina" Ivane Brlić-Mažuranić koji najviše privlači i oduševljava najmlađe.

Brojni glazbeni programi

Osim što je sjajno dekorirana, Stara Vlaška je ovog Adventa i mjesto za uživanje u odličnim koncertima poput nastupa Tames Jailora ove subote ili Sandre Bagarić, Đanija Stipaničeva i Darka Domitrovića naredne.

(Snimio S. Kaštelan)(Snimio S. Kaštelan)

Tu su naravno i gornjogradske lokacije - BAŠ NAŠ Advent na platou Gradec koji nudi 36 glazbenih programa, od ukupno stotinu koji se nude u zatvorenim i otvorenim prostorima, Advent Caffe de Matoš, Strossmayerovo šetalište - zapad, Zimski nokturno u parku Grič, Mjesečev vrt u parku Bele IV.

(Snimio J. Duval)(Snimio J. Duval)

Svake se godine okuplja i sve veći broj vrhunskih chefova i veliki broj kreativaca, a program koji traje puna 43 dana, sve do 7. siječnja i oplemenjuje ukupno 20 lokacija, jednostavno treba posjetiti.

(Snimili Boška i Krešo)(Snimili Boška i Krešo)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater