POČELA PREDSEZONA

Za vikend je u Puli ostvareno gotovo 13 tisuća noćenja, ČETIRI TISUĆE VIŠE NEGO LANI

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Sofia, Sarah i Maria - prijateljice s Cipra (D. MEMEDOVIĆ)

Sofia, Sarah i Maria - prijateljice s Cipra (D. MEMEDOVIĆ)


Od 19. do 21. travnja u gradu je boravilo 2.999 mahom stranih gostiju * Tražile smo destinacije na internetu, gledale slike, a odluka na Pulu pala je zbog lijepog, čistog mora, kažu tri prijateljice s Cipra koje smo zatekli ispred Augustovog hrama

S uskrsnim blagdanima i službeno je počela predsezona. Prema podacima Turističke zajednice Grada Pule, od 19. do 21. travnja u gradu je boravilo 2.999 mahom stranih gostiju koji su ostvarili 12.626 noćenja. No, to nisu potpuni podaci budući da su turisti boravili u gradu cijeli produženi vikend, dakle i jučer, pa će cjelokupna statistika biti poznata danas. No, i ovaj podatak od gotovo 13 tisuća noćenja je vrlo obećavajući jer je riječ o premašaju od gotovo četiri tisuće noćenja u odnosu na lani, kad je u uskrsnom vikendu ostvareno 9.000 noćenja.

Brojni Nijemci

Tradicionalno su najbrojniji i ove godine bili Nijemci: 701 turist u tri je dana ostvario 3.684 noćenja. Slijede Talijani s 585 dolazaka i 2.267 noćenja. Na trećem su mjestu domaći gosti: njih 329 ostvarilo je 1.101 noćenje, četvrti su Austrijanci s 258 dolazaka i 1.402 noćenja. Slovenci su, neočekivano, peti: zabilježen je dolazak njih svega 113 i 303 noćenja.

Gužva je počela još subotu kad su turisti okupirali uže središte grada i tržnicu, a nastavila se jučer. Dobar dio gostiju proveo je u gradu četiri dana, a neki rekreativci, koji obilaze cijelu Istru, ovdje su i duže. Među njima je Nijemac Andreas Kellenberger kojeg smo s grupom prijatelja zatekli na Forumu na biciklima kojima obilaze grad. Upravo su raširili kartu grada u potrazi za Arenom koju su tek namjeravali obići.

- U Puli smo tek jedan dan, tu smo prvi put. Uživamo u centru, obilazimo znamenitosti. Vrijeme je lijepo, idealno za obilazak na biciklu. Boravimo u kampu Stoja, tu ćemo biti pet dana, nakon čega ćemo još toliko boraviti u drugim dijelovima Istre, kaže Kellenberger. Njegovi prijatelji dodaju da su i ranijih godina dolazili u Istru, ali nešto sjevernije, u Poreč i Funtanu.

Ispred Augustovog hrama zatičemo tri prijateljice s Cipra: Mariju Kazakou, Sofiju Lundgren i Sarah Nochany kojima je jučer bio posljednji dan boravka u Puli. Ovdje su noćile četiri dana. Na pitanje kako su se, među stotinama europskih destinacija, odlučile baš za Pulu, Maria odgovara da nisu došle po ničijoj preporuci budući da nitko od njihovih prijatelja nije boravio ovdje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini