vrijednost od dva milijuna eura

Vodovod Pula nabavlja opremu za održavanje sustava odvodnje i vodoopskrbe u aglomeraciji Pula Sjever

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


U pulskom Vodovodu danas su svečano potpisana dva ugovora za nabavu opreme za održavanje sustava odvodnje i vodoopskrbe u sklopu EU projekta Poboljšanje sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula Sjever.

Uz predstavnike Vodovoda Pula Edu Krajcara i Kristijana Benčića, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su direktori tvrtki Agra trgovina Srećko Oroz i Protok Albin Bačun.

Po provedenom postupku javne nabave, ugovor za isporuku tri specijalna, dva teretna vozila za održavanje sustava javne odvodnje, samousisne disel crpke i ručne kamere za snimanje okna kanalizacije sklopljen je s tvrtkom Agra trgovina d. o. o. iz Zagreba, dok je ugovor za nabavu i implementaciju geografsko-informacijskog sustava (GIS) i računalne opreme s tvrtkom Protok d. o. o. iz Zagreba.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Ukupna vrijednost sklopljenih ugovora iznosi 2.033.080eura bez PDV-a, a nabavom nove sofisticirane opreme povećava se učinkovitost održavanja cjelokupnog sustava javne odvodnje te podiže kvaliteta usluga za korisnike Vodovoda Pula.

U sklopu projekta aglomeracije Pula Sjever, u rujnu 2023. godine Vodovod Pula sklopio je ugovore za usluge stručnog nadzora nad gradnjom, u vrijednosti od 929.500 eura bez PDV-a te upravljanja projektom, u vrijednosti od 313.948,37 eura bez PDV-a. Ugovor za projektiranje, izgradnju i probni rad novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Peroj, u vrijednosti od 14.433.391,46 eura bez PDV-a, sklopljen je početkom studenog 2023. godine.

Nakon javnog otvaranja ponuda krajem ožujka ove godine u postupku javne nabave koji je objavljen po treći put, Vodovod Pula intenzivno radi kako bi započeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Realizacijom infrastrukturnog projekta aglomeracije Pula Sjever osigurat će se povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje otpadnih voda, optimizacija i poboljšanje funkcioniranja postojećeg sustava javne odvodnje, ali i povećanje kvalitete vodoopskrbe za 27 000 stanovnika Štinjana (Grad Pula), Valbandona i Fažane (Općina Fažana), Galižane, Peroja, Barbarige i Vodnjana (Grad Vodnjan).

Projekt Poboljšanje sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula Sjever, čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi 45.470.082,05 eura bez PDV-a, sufinancira se bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater