OŠ ŠIJANA

Uspjesi učenika na literarnom natječaja udruge Mlada pera; PRIZNANJE ZA PROFESORA VLADIMIRA PAPIĆA I NJEGOVE UČENIKE


Proteklog tjedna je u OŠ Gornji Mihaljevec održano predstavljanje zbornika Top generacija u kojem su objavljeni radovi literata osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske pristiglih na natječaj "Nikad ne bi pogodio!" o simbolima svog zavičaja, radovi literata srednjih škola pristiglih na natječaj "Ljetni dnevnik, ali na moj način!" te izbor radova objavljenih na portalu udruge Top generacija.

To je drugi zbornik udruge Mlada pera, prvi u kojem su objavljeni radovi učenika osnovnih škola pristigli na natječaj "Različitost" izašao je u ožujku prošle godine pod nazivom "Različitost je najzanimljivija boja života".

Ovaj drugi zbornik financiran je sredstvima Splitsko-dalmatinske županije i Međimurske županije koja je sufinancirala i prvi zbornik.

Uvijek netko ipak u svemu tome odskače, a u 2018. godini u suradnji s udrugom Mlada pera posebno su se istaknule dvije škole: OŠ Šijana iz Pule i OŠ Gornji Mihaljevec iz Gornjeg Mihaljevca i dvoje mentora: Lidija Novak Levatić iz OŠ Gornji Mihaljevec i Vladimir Papić iz pulske OŠ Šijana. Upravni odbor udruge Mlada pera zato je odlučio da se tim školama dodijeli titula Izvor literarnog izražavanja mladih i plaketa.

Karlo Bačić, Emma Benčić, Lucija Begonja, Anika Berc, Filip Bonaca, Paola Brletić, Valentina Brnos, Nikola Bulajić, Valentina Crvenković, Mia Dobranović, Tea Drandić, Ivana Grgurević, Petar Grgurević, Romana Gušani, Leona Kablar, Leon Kapeloto, Matej Kikić, Ivor Kozić, Amelia Kramar, Marina Kuftić, Ana Kuhar, Roko Kušanić, Roko Kuzmanović, Korina Matković, Lejla Mustafić, Natalia Oto, Jan Pavlović, Fabio Peruško, Klara Peruško, Mateo Petrić, Mirna Rajlić, Luana Stojimanov, Lara Šljivić, Lucija Špada, Lorenza Leona Ušić, Stefany Vučković, Dario Žepić i Sergej Žiković među aktivnim su mladim piscima iz OŠ Šijana u proteklim mjesecima, radovi mnogi od njih objavljeni su u podlisku naših novina Ružmarin, a neki od njih su i nagrađeni na raznim literarnim natječajima. Profesor Vladimir Papić, koji se inače i sam bavi pisanjem, sa svojim je učenicima objavio nekoliko e-knjiga.(V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of