POBJEDNIK MELODIJA MOSTARA

U prosincu stiže prvi album labinskog kantautora Diega Zulijanija


Diego Zulijani 50-godišnji pjevač i kantautor iz Labina pobijedio je na ovogodišnjem festivalu Melodije Mostara 2018 s pjesmom "Kad se spletu duše dvje" za koju je stihove napisala Senka Laginja, a glazbu Darko Kalogjera. Na tom je festivalu Diego nastupio pet puta i svaki je puta osvajao neku nagradu, a prošle godine prvu nagradu publike s pjesmom "Neka barem ti si sretna". Tekst za tu pjesmu napisao je Vedran Lekić, a glazbu opet Darko Kalogjera. Prije toga pjesme koje je pjevao osvajale su nagrade za najbolji tekst, najbolji aranžman i prvu nagradu dijaspore.

- Volim ići na festivale, prijavljivao sam se na dosta festivala, a 2013. prvi sam puta nastupio na festivalu u Mostaru s pjesmom "Klavir i ja" koja je ove godine dobila povelju Grada Mostara u konkurenciji najbolje otpjevanih festivala do sada na tom festivalu. Taj je program bio izvan ovogodišnjeg natjecanja i nazvan je Biseri Mostara. Zavolio sam taj festival i grad Mostar, te srdačne ljude i publiku koja me jako lijepo primila svaki puta kada sam došao pa ću i dalje tamo nastupati i odužiti im se lijepim pjesmama, govori Diego koji se pjevanjem bavi 32 godine, a od 2010. i autorski.

Moje pjesme nisu dobre za MIK

Uz Mostarski nastupao je na Međimurskom festivalu u Čakovcu, a u petak ide na Šanson Fest u Kastav. Pjevao je po cijeloj Istri i Hrvatskoj, nastupao i u SAD-u, ali nikad na MIK-u, Melodijama Istre i Kvarnera.

- Imao sam mnogo lijepih pjesama koje sam slao na natječaj za MIK, ali nikad nisu bile primljene. Bio sam uporan i stalno slao pjesme, a onda sam odlučio da na taj festival više ne idem, dok se ne promijeni vodeća garnitura toga festivala. Oni su ocijenili da moje pjesme nisu dovoljno kvalitetne za njih, a ja znam da jesu. To su pjesme manje više istih autora s kojima sam nastupao na drugim festivalima, kaže Diego pomalo razočarano. Počeo je svirati još u mladosti u grupi Fortran iz Labina, zatim u Duo Spektar, a najveće uspjehe imao je u grupi Pasage band s kojom je svirao po raznim terasama i plesnjacima diljem Istre i Hrvatskog primorja, a gostovao je i u Americi. Što osobno sluša?

Najviše volim Simply Red

- Raznu glazbu jer pripremam repertoar za širu publiku i nastupe po cijeloj Istri i Primorju, ali najviše volim Simply Red, Eaglese, Olivera i Gibonija, kaže Diego koji se rado odaziva i na humanitarne nastupe po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu. Nastupao je u raznim emisijama na domaćim TV postajama i onima u BiH.

-U prosincu planiram izdati album s 12 pjesama pod nazivom "Kad se spletu duše dvje", a zatim i album na labinskoj cakavici, kaže o planovima. Često pjevam na dijalektu i već je nekoliko pjesama popularno, poput "Blu facolić od neba", "Ona je moja mati", "Nosim svoj križ" i "Lačni i siti". Želim si i dobro zdravlje jer volim raditi, uporan sam, a za sve to potrebno je biti zdrav, zaključio je Diego koji uz glazbu svakodnevno radi u autokampu Santa Marina u Valamarovom odjelu za hortikulturu. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of