BOŽIĆ U INK

U četvrtak u pulskoj kazališnoj kući nastupaju Goran Karan i Nina Kraljić RASPRODANO KAZALIŠTE ZA HUMANITARNI KONCERT


Na konferenciji za novinare u Gradskoj palači predstavljen je ovogodišnji, šesti po redu humanitarni koncert "Božić u INK", koji će se održati u četvrtak, 20. prosinca u 20 sati, a nastupit će Goran Karan i Nina Kraljić.

Sredstva Udruzi Gea Pula

- Koncert je već deset dana rasprodan, iznimno smo sretni, kazao je organizator, kolega novinar Daniel Sponza ističući da će u dogovoru s Humanitarnom mrežom Grada Pule sredstva ići Udruzi Gea Pula - Klubu žena liječenih od raka dojke.

- Tijekom proteklih pet koncerata iz ciklusa Božić u INK-u, od 2013. do 2017. godine skupljeno je ukupno 170 tisuća kuna, a Arena Hospitality Group je glavni pokrovitelj projekta, rekao je Sponza.

Podsjetio je i da su do sada na božićnim humanitarnim koncertima u pulskoj kazališnoj kući nastupali Tomislav Bralić i klapa Intrade uz klapu Pinguentum, Tedi Spalato i klapa Motovun, Nina Badrić i sestre Husar, potom Vanna i Lea Dekleva, a prošle godine klapa Rišpet i Ivo Amulić te Mia Negovetić. Prihodi od prodaje ulaznica išli su Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, teško stradalom, sada nažalost pokojnom sugrađaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju, Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga, Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu i Sigurnoj kući Pula.

Važnost humanitarnih koncerata

Dogradonačelnika Elena Puh Belci istaknula je važnost ovakvih humanitarnih koncerata ističući da Humanitarna mreža bira kome će pripasti sredstva, pohvalivši inicijativu kolege novinara Sponze, a Nataša Vitasović, predsjednica Udruge Gea Pula kazala je da će dobivenim sredstvima urediti dvoranu za vježbanje itekako potrebnu članicama ove Udruge. Govorila je i o važnosti prevencije i redovitih odlaska na liječničke preglede te o podizanju svijesti o raku dojke, ističući da svaka deveta žena u Istri oboli od ove bolesti.

- Iznimno nas veseli što je Grad Pula prepoznao naš rad i veliku želju za podizanjem svijesti o ovoj bolesti koja se javlja kod žena. Kod lokalne zajednice nailazimo na otvorena vrata i dobro srce. Pozvala bih sve zainteresirane u naše savjetovalište na adresi Nobileova 1 koje je otvoreno za sve građane svake srijede od 17 do 19 sati, kazala je Vitasović.

Goran Karan počinje karijeru početkom 80-ih u sastavima Epicentar, Zippo, Big Blue i Crna udovica. Godine 1999. objavljuje svoj prvi samostalni album "Kao da te ne volim", koji je rezultat suradnje s proslavljenim splitskim skladateljem Zdenkom

Runjićem. Njegovi albumi su: "Kao da te ne volim" (1999., Orfej/GIS-Skalinada), "Vagabundo" (2000., Cantus), "Ahoj" (2002., Croatia Records), "Od srca do usana" (2005., PGP RTS), "Dite jubavi" (2008., Menart) i "Čovik tvoj" (2013., Scardona).

Nina Kraljić osvojila je prvu nagradu u natjecateljskoj emisiji The Voice - Najljepši glas Hrvatske 2015., nakon čega je iste godine objavila i svoj prvi singl "Zaljuljali smo svijet". Izabrana je kao predstavnica Hrvatske na Euroviziji 2016. u Stockholmu pjesmom "Lighthouse". Iste joj je godine uručena diskografska nagrada Porin za novog izvođača godine, a nominirana je u još dvije kategorije (za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji aranžman za pjesmu Zaljuljali smo svijet).(V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater