POKLON GRADA POBRATIMA TRIERA

U ISTARSKOM NARODNOM KAZALIŠTU  -  Nastupaju pijanistica Tatiana Šverko i kontratenor Fritz Spengler


Njemački grad Trier s kojim je Pula pobratimljena još od 1971. godine, za sve ljubitelje dobre glazbe organizira koncert koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u subotu, 13. listopada.

Koncert je poklon grada Triera Puli, a nastupaju pijanistica Tatiana Šverko i kontratenor Fritz Spengler. Na bogatom repertoaru naći će se djela Antonia Smareglie, Georgea Friedricha Händela, Christopha Willibalda Glucka, Antonia Vivaldia, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioacchina Rossinija i Jacquesa Offenbacha. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Mladi kontratenor Fritz Spengler rođen je 1990. godine u Bavarskoj, a studirao je na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu. Prvi scenski nastup obilježio je 2008. godine u ulozi Princa Orlofskog u opereti "Šišmiš", a potom je nastupao na brojnim europskim pozornicama. Od 2015. godine član je ansambla kazališta Trier, a u svibnju 2017. objavio je svoj debitantski album "German Arias".

Pijanistica Tatiana Šverko rođena je u Puli gdje je završila glazbenu školu, a glazbeni konzervatorij završila je u Veneciji. Školovala se na muzičkoj akademiji u Portogruaru i Zagrebu, a nakon završenog studija upisala je magisterij iz metodike klavira na ljubljanskoj Akademiji za glasbo. Nastupala je u Hrvatskoj i inozemstvu te svirala s brojnim orkestrima i sastavima. Dobitnica je niza nagrada i priznanja, a članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Bavi se promicanjem djela Smareglie, Dallapiccole, Zlatića i Milottija. Ideatorica je i umjetnička voditeljica glazbenih radionica Arena International. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater