kup istre

Danas na "Drosini" finalna utakmica između Banjola i drugoligaša

| Autor: Boris VIDULIN
Dragan Tomić (Arhiva Glasa Istre)

Dragan Tomić (Arhiva Glasa Istre)


Danas će s početkom u 18 sati na pulskom Gradskom stadionu Aldo Drosina na rasporedu je finale Kupa NSŽI-ja u kojem se sastaju Jadran i Banjole. Bit će to prilika da Porečani i treći put uzastopno postanu pobjednici Kupa Istre što se još nikada u povijesti istarskog Saveza nije dogodilo.

S druge strane, Banjole nemaju zapaženog uspjeha u kup natjecanju, nikada nisu stigli do pretkola Kupa Hrvatske, posljednje dvije godine ispali su u četvrtfinalu od Rovinja i Funtane. Ovo puta uspjeli su doći do kraja, plasirali se u finale, a to će bit kruna uspješne sezone. Kao niti u većini susreta ovog proljeća, niti danas neće imati na raspolaganju sve svoje igrače.

- To je problem s kojim se suočavamo cijelo proljeće. Ima nas premalo, a od kada smo počeli igrati Kup utorkom ili srijedom i prvenstvo subotom, posve smo iscrpljeni. Ima nas petnaestak, putovanja su daleka i sve to djeluje na dečke koji nisu profesionalci već imaju radne obaveze.

Za razliku od, primjerice, Novalje i Lokomotive koji su se pojačali sa nogometašima višeg ranga, mi smo samo iz veterana povukli Ivanošića i uspjeli smo ostati na samom vrhu ljestvice. Čak smo i u kup natjecanju samo jednu utakmicu odigrali na svom terenu i to protiv Rudara, ostalih pet gostovali smo u Nedešćini, Fažani, Savičenti, Medulinu i Dajli.

Nažalost, niti danas nije iznimka pa mogu reći da neće biti vratara Rešidovića, Medvida, Kamenickog, Bičaka, Gerliča…neki rade pa ne znam da li će se uspjeti izvući s posla, baš smo "slomljeni", No, siguran sam da će svi oni koji budu igrali dati sve od sebe. Posebnog motiva im ne treba, igramo protiv drugoligaša, igramo na Drosini finale pa znam da će svi dati, tko god bude igrao, svoj maksimum kako je bilo i do sada, kako bi dostojno predstavljali Banjole.

Oni jesu favoriti, dvije su lige iznad nas, ali nećemo se predati. Svježina je upitna, ali idemo se boriti. Pokušat ćemo iznenaditi, pobjeđivali smo u ovim okolnostima, iznimno sam ponosan na sve što smo ostvarili, pred nama su još dvije službene utakmice, kako god one završile, "kapa do poda" mojim igračima i svima u klubu koji nas podupiru, od Uprave pa do navijača koji nas redovito prate - poručio je trener Banjola Dragan Tomić.

Nisu niti u Poreču kompletni, no dojam je da će oni znatno lakše prebroditi probleme.

- Već od ranije se zna da nam pravila ne dozvoljavaju da kup susrete igraju posuđeni igrači pa ćemo tako biti bez vratara Bulata, veznjaka Ramića i napadača Glavana koji su igrači Istre 1961.

Osim njih poštedjet ću Mendikovića koji je i protiv Belišća izašao van šepajući, a kako je oni igrač zaštićenog godišta, više će nam biti potreban protiv Opatije u subotu. Srećom u kup natjecanju nema tog pravila, mogu igrati baš svi neovisno o godinama pa mi to znatno olakšava izbor prvih jedanaest.

Igrat će najbolji, želimo i treći put uzastopno podignuti pehar i ući u povijest kao prvi koji su to učinili. Sumnjam da će se igrači štedjeti, nije im to u karakteru, o Opatiji ćemo misliti nakon sutra, danas je prioritet pobjeda jer sve ostalo bilo bi ogromno iznenađenje - samouvjeren je bio trener Jadrana Dalibor Šuran.

O Banjolama ne zna puno, no sam pogleda na ljestvicu Četvrte NL NS Rijeka izaziva poštovanje.

- Nigdje nije lako biti pri vrhu, niti u jednom rangu, a koliko vidim Banjole trenutno dijele drugo mjesto i još uvijek imaju izgleda za ulazak u viši rang. Znamo da imaju dobrog trenera Tomića koji je već dugo s njima, po sastavu koji igra vidim da imaju i iskusne pojedince pa sam uvjeren da neće biti lako ako ne shvatimo utakmicu ozbiljno.

Ipak smo mi viši rang, moramo se tako i postaviti, kao protiv Belišća u početnim minutama dati do znanja što želimo, pokušati zatresti protivniku mrežu i onda mirno, bez puno naprezanja, odraditi preostale minute - najavio je trener Jadrana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter