TRENER RIJEKE

Željko Sopić: Računica je jasna, a nadam se svojoj trećoj sreći u Kupu

| Autor: Denis Frančišković
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Odbrojavanje je praktički završeno, Rijeka i Dinamo sutra u novoj utakmici sezone žele da im svane novo, Rabuzinovo sunce. Nakon maksimirskih 0:0 Bijeli jure svoj sedmi, a Modri 17. trofej koji je u hrvatskom nogometu više od utješnog.

Druga je to međusobna "utakmica sezone", u onoj prvoj Dinamo je uzdignutih ruku napustio Rujevicu (1:2), Riječani i njihovi domaći navijači ovog puta priželjkuju svoj slavljenički scenarij, riječku feštu u kojem bi Rabuzinov iznova grijao Kvarner i sezonu učio dodatno uspješnom.

Zdravi i orni

– Čeka nas uzvratna utakmica finala u kojoj je računica vrlo jasna. Nama treba pobjeda da bi uzeli Kup.

Ozračje u momčadi je jako dobro, manje-više svi smo zdravi i orni te se nadam da ćemo se na jako dobar način predstaviti našim navijačima – kaže trener Željko Sopić.

– Učinit ćemo sve da Rabuzinovo sunce ostane na Rujevici.

Selahi i Pjaca bili su ozlijeđeni uoči gostovanja u Osijeku. Lindon je ostao u Rijeci, a Marko putovao u Slavoniju. Momčad je bila u šarenom sastavu, sada se očekuju standardne i najjače riječke snage.

– Selahi je upitan, a Pjaca je dobro, odradio je terapije, u Osijeku je sjedio na klupi. Lindon je malo trenirao, a hoće li zaigrati odlučiti ćemo uoči same utakmice. Na teren će istrčati samo zdravi i spremni igrači.

Maksimalno motiviran

Sopić je 1997. kao igrač Zagreba igrao finale Kupa protiv Dinama. I čak zabio gol u porazu 1:2. No, bila je to utakmica iza koje su ostali brojni sudački repovi.

Koliko je Rijekin strateg sada kao trener motiviran da uzme kup krunu Modrima i koliko bi mu sve to značilo u jednoj jako dobroj sezoni?

– Maksimalno sam motiviran. Ali malo se nasmijem kad se sjetim te utakmice. Nas osam njih deset. A 25 tisuća navijača u Maksimiru navija "Zagreb, Zagreb".

Sudio Goran Marić? Znate da suđenje ne komentiram. Igrao sam i kao igrač Slaven Belupa finale protiv Dinama i to na dvije utakmice.

Izgubili smo ga golom u zadnjoj minuti. Bili smo čak bliže osvajanju, a bio je to Dinamo s Modrićem. Sad se iskreno nadam da me čeka treća-sreća.

Voljni moment, želja i raspoloženje nije palo u svlačionici niti jedan posto. Maksimalno sam optimističan i jedva čekam utakmicu – rekao je Sopić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter