ŽATIKA

POČINJE 22. EUROPSKO PRVENSTVO Tisuću mažoretkinja s cijelog kontinenta stiže u Poreč


U Poreču u sportskoj dvorani Žatika i sportskom centru Intersport u Zelena Resortu od sutra do nedjelje održat će se 22. Europsko mažoret prvenstvo. Glavni organizator je Hrvatski mažoret savez. Ceremonija otvaranja najavljena je za četvrtak poslijepodne. Natjecanje počinje već ujutro u petak, a održavat će se kroz cijeli dan, kao i subotu, dok će se u nedjelju natjecanje odvijati do poslijepodnevne ceremonije zatvaranja.

Na najavnoj konferenciji za novinare Marina Mihelčić u ime Hrvatskog mažoret saveza istaknula je da će manifestacija okupiti više od tisuću natjecatelja iz 16 europskih zemalja, od čega će njih 160 biti iz Hrvatske. "U grupama postoje četiri kategorije, dok u samostalnom nastupu postoji samo jedna kategorija, a natjecati se može već od šeste godine", naglasila je Mihelčić.

- Čast mi je da se u Poreču već treći puta održava Europsko mažoret prvenstvo, velika sportska manifestacija u kojoj sudjeluje velik broj mladih iz Europe i svijeta. Poreč je i do sada bio poznat kao grad sporta i plesa, te grad prijatelj mladih, u kojem se održavaju brojna sportska natjecanja i susreti mladih. Svima koji sudjeluju na ovom natjecanju želim uspješan nastup i ugodan boravak u Poreču, a Porečane i Porečanke pozivam da dođu i podrže ovu atraktivnu manifestaciju, poručila je porečka dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović.

- Mi smo prijatelj i partner ove sportske atraktivne manifestacije. U Plavoj laguni imamo jednu od najboljih infrastruktura za sportska događanja u Hrvatskoj, a uz izvanrednu uslugu u našim hotelima u Zelena Resortu, vjerujem kako će svima boravak biti ugodan i kvalitetan. U vikendu koji je pred nama podržavamo i Porečki Triatlon te Istria Granfondo u Umagu, dvije velike i za nas važne sportske manifestacije, istaknula je direktorica prodaje Plave lagune Orieta Valković.

Direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik istaknuo je da je u pred i posezoni 2017. godine ostvareno 270.000 noćenja, a kako ove godine prestižu već sada te rezultate. Velenik je kazao da je upravo strategija razvoja Poreča usmjerena razvoju sadržaja kojima se produljuje turistička sezona.

Ulaznica za natjecanje za jedan dan košta 25 eura (185 kuna prema jučerašnjem tečaju HNB-a), za dva dana 45 eura (333 kuna), a za tri dana 65 eura (481 kunu). Dodatne informacije mogu se saznati na službenim web stranicama nbtacroatia.com. (A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater