POREČ

Završeno 3. otvoreno prvenstvo zapadne Hrvatske u šahu za mlade MLADI KVARNERCI ZAVLADALI CRNO-BIJELOM PLOČOM


Mladi šahisti iz Primorsko-goranske županije osigurali su primat na netom završenom Trećem otvorenom prvenstvu zapadne Hrvatske u šahu za mlade. U skupini do 12 godina slavio je Filip Arapović iz Šahovskog kluba Kastav, Gabrijel Mažuran iz riječkog ŠK-a Liburnija po treći je put pobjednik otvorenog prvenstva zapadne Hrvatske, drugi put u mješovitoj skupini kadeta i juniora, a Patrik Zekić iz riječkog AŠK-a Junior najuspješniji je junior ovogodišnjeg prvenstva.

Preostala još tri kola

Prvi dio prvenstva kojeg su organizirali šahovski savezi Istarske i Primorsko-goranske županije održan je u Kastvu, a protekle su nedjelje u Poreču odigrana i preostala tri od ukupno šest kola. Nastupilo je 45 kadeta, 11 kadetkinja i dva juniora iz dvije federacije, hrvatske i slovenske, iz ukupno 18 klubova. Prvenstvo je organizirano u šest kola s tempom igre od 30 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez.

Zbog slabog odaziva juniora i juniorki ovogodišnje prvenstvo se kao i u prethodnoj godini igralo u skupinama do 12 godina i zajedničkoj kadeta do 16 godina i juniora do 20 godina. S druge strane vidljivo je povećanje broja kadeta i kadetkinja, pogotovo onih mlađih.

U skupini do 12 godina Arapović je skupio pet bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto, a drugo mjesto osvojila je Ema Hajdinić (ŠK Kraljevica) s istim brojem bodova, ali lošijim dodatnim kriterijima, i time ponovila prošlogodišnji uspjeh. Od trećeg do šestog mjesta sa 4.4 bodova plasirala su se četvorica kadeta pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak redom: Karlo Niko Spudić (ŠK Duga Resa) treći, Karlo Abramović (ŠK Goranka, Ravna Gora) četvrti, Ivano Tomljanović (ŠK Crikvenica) peti, a Emanuel Pačić (ŠK Vodnjan) šesti.

Bez sudačkih intervencija

Najuspješnije kadetkinje do 12 godina su Ema Hajdinić (ŠK Kraljevica ) koja je došla prva, Inti Maček (ŠK Komenda) koja je bila druga i Lara Zagorac (ŠK Rječina, Dražice) koja je osvojila treće mjesto.

Mažuran je u mješovitoj skupini kadeta i juniora protivnicima prepustio samo pola boda i sa 5.5 bodova zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Brunu Purini (ŠK "Vladimir Gortan", Poreč) s istim brojem bodova, ali lošijim dodatnim kriterijima. Treći je Ivo Pahljina (ŠK Pula) sa četiri boda. Među kadetkinjama do 16 godina prvo mjesto je zauzela Lena Kunda (ŠK Lošinj), drugo Eva Fiškuš (ŠK "Vladimir Gortan", Poreč), a treće Katarina Kučić (ŠK Cres ). U kategoriji juniora, u kojoj je slavio Patrik Zekić, drugo je mjesto pripalo Davidu Petrović (ŠK Kastav).

Prvenstvo, koje su udomili ŠK Kastav i porečki ŠK "Vladimir Gortan", proteklo je u sportskom i prijateljskom ozračju, bez ijedne sudačke intervencije. (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater