NIKAD SVI ZADOVOLJNI

Neki građani bune se jer autobus za Štinjan i dalje ide obilaznicom. Zbog dvije stanice voze se puno duže. U PULAPROMETU IMAJU SVOJU LOGIKU

Postojeća trasa pristupačna je velikom broju putnika, a ne samo jednoj grupi, kaže Igor Škatar, direktor Pulaprometa

Kako udovoljiti svima - štinjanski bus čeka putnike kod Fine (Snimila Duška Palibrk)

Kako udovoljiti svima - štinjanski bus čeka putnike kod Fine (Snimila Duška Palibrk)


"Nije mi jasno zašto gradski autobus za Štinjan i dalje vozi obilaznicom, iako su nakon izgradnje velikog rotora na Šijani ukinuta stajališta kod Plodina i Lidla, zbog kojih je svojedobno i promijenjena trasa ove linije gradskog prijevoza. Nekad smo išli obalom pa preko Punte i mosta i začas stigneš. Sada se, samo radi dvije preostale stanice, kod autobusnog kolodvora i onda tek kod Pevexa, vozimo cijeli krug, pored Arene pa Ulicom 43. istarske divizije na veliki rotor i dalje obilaznicom. Putovanje do kuće, posebno ljeti kada je veliki rotor zakrčen, zna potrajati i sat vremena", kaže nam jedna Štinjanka.

Nije joj jasno gdje je tu računica: potrošeno vrijeme, benzin, amortizacija autobusa?

Direktor Pulaprometa Igor Škatar smatra da je postojeća trasa linije za Štinjan optimalna.

- Pristupačna je velikom broju postojećih korisnika, a ne samo jednoj grupi. Naime, linija prolazi pored ili u blizini više osnovnih škola - Veli Vrh, Kaštanjer, Tone Peruško, Šijana, zatim pored srednjih škola jer prolazi Zagrebačkom ulicom i Giardinima pa time značajno utječemo na sigurnost korisnika, a također u relativnoj je blizini i ostalih sadržaja. Dakle, sagledavali smo kod svih linija sve potrebite i na temelju toga uspostavili korektnu mrežu prijevoznih usluga, kaže Škatar.

Da su potrebe zaista različite, potvrđuje nam jedna druga Štinjanka koju postojeća trasa preko Šijane upravo vodi do posla. Siđe, kaže, preko puta Stande, gdje je stajalište kada autobus ide iz Štinjana prema centru Pule, i ima još malo pješke, ovako bi morala na noge iz centra na drugi kraj grada.

- Ima puno ljudi koji rade, ali i dolaze u dućane u Šijanu. Koliko znam, Štinjancima je najveći problem što su ukinuli stanicu kod Lidla pa za tamošnje dućane moraju izaći kod Pevexa ili kod Stande pa se vraćati. Treba staviti još stajališta, a ne da bus ide najkraćom rutom, kaže ova Štinjanka, tvrdeći da je trasa preko Punte i mosta bila aktualna samo za vrijeme izgradnje velikog rotora na Šijani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini