MORNAR JE POSTAO MALI DEPONIJ

Jedna od omiljenih pulskih plaža danas je zapuštena i prljava - tuševi su zarasli, posvuda opušci, krhotine boca, smeće...

| Autor: Lara BAGAR
(Snimila Lara Bagar)

(Snimila Lara Bagar)


Još jedna u nizu zapuštenih pulskih plaža bila je predmet reagiranja Puležana kojeg je bablje ljeto zadržalo na kupalištu Mornar čija derutnost još više dolazi na vidjelo nakon što je utihnula sezona kupanja za turiste.

Razbijene boce, posvuda opušci, zarasla trava, zapušteni zidići, odbačene gume samo su dio "dekoracije" Mornara, jednog od Puljanima omiljenih kupališta i, zapravo, jedina plaža na kojoj kupači borave tijekom cijele godine pa ondje oni cjelogodišnji i najstrastveniji imaju i tradicionalan doček Nove godine u podne.

Najgori prizor koji smo zatekli je u metalnom kavezu koji služi kao spremište rekvizita vaterpolo kluba a koji, nakon što je sezona zatvorena, izgleda kao mini deponij iza malih tribina na samoj plaži. Kašete piva s praznim bocama, opušci, raznorazno smeće stoje "spremljeni" gotovo nasred plaže. Osim toga, tuševi su, žale nam se kupači, već odavno zatvoreni, dok je prilaz tuševima fino "oplemenjen" travom, a prilaz prema moru za vrijeme kiše prava je blatna bujica.

Mornar je pod ingerencijom HVIDR-e. Ivica Lerotić, predsjednik pulske podružnice ove organizacije kaže da je svjestan mnogobrojnih nedostataka. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum