ROVINJ PHOTODAYS 2019

Izabrani finalisti: TRINAEST AUTORA U UTRCI ZA GRAND PRIX


U kategoriji Tijelo/Akt finalisti su Milan Gies i Denis Butorac, u kategoriji Arhitektura najbolji je Claudio Cerasoli, a među dokumentarnim fotografijama izabrani su radovi Emanuelea Artenija, Stanislave Novgorodtseve i Alessija Paduana. U kategoriji Moda u finalu su fotografije Denisa Butorca, Anđele Vidić i Edvina Kalića, a u kategoriji Pejzaž radovi Marka Novosela i Bartula Pejkovića. Finalisti u kategoriji Portret su Anya Miroshnichenko i Ivan Buvinić, a u kategoriji Umjetnički koncept Sanne De Wilde & Benedicte Kurzen

 

Izabrani su finalisti ovogodišnje manifestacije Rovinj Photodays. Među finalistima je pet autora iz Hrvatske, tri iz Italije, po jedan autor iz BiH, Mađarske, Nizozemske i Rusije te autorski dvojac iz Francuske i Belgije. Izložba radova ovih 13 autora bit će središnja točka događanja na festivalu koji će se održati 3. i 5. svibnja u Rovinju.

Prednjače fotografi iz regije

U kategoriji Tijelo/Akt izabrani su radovi Milana Giesa i Denisa Butorca, u kategoriji Arhitektura finalisti su Claudio Cerasoli, a među dokumentarnim fotografijama izabrani su radovi Emanuelea Artenija, Stanislave Novgorodtseve i Alessija Paduana. U kategoriji Moda u finale su izabrane fotografije Denisa Butorca, Anđele Vidić i Edvina Kalića, u kategoriji Pejzaž finalisti su Marko Novosel i Bartul Pejković, a u kategoriji Portret Anya Miroshnichenko i Ivan Buvinić. U kategoriji Umjetnički koncept u finale su uvrštene fotografije Sanne De Wilde & Benedicte Kurzen. Radovi se mogu pogledati na adresi https://photodays-rovinj.com/program-festivala/finalisti/.

Na ovogodišnji natječaj koji je trajao do 31. siječnja, prijavljeno je 2500 fotografija autora iz 16 zemalja svijeta, a očekivano, prednjačili su fotografi iz regije. S obzirom na dosadašnji stalni porast broja prijava, ove godine promijenjen je princip žiriranja budući da svi nominirani radovi završne izložbe finalista odlaze u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ove godine je žiriranje proveo šesteročlani žirija istaknutih stručnjaka koji su činili predsjednik Hrvoje Slovenc i članovi Bruna Kazinoti, Ana Frangovska, Una Popović, dr. sc. Iva Prosoli i Matic Zorman. Žiri je imao zadaću odabrati finaliste natječaja i među njima dobitnika Grand Prixa, odnosno sveukupnog pobjednika natječaja. Kako bi osigurali da konačna izložba finalista predstavljaju zaista najbolje od prijavljenih radova, u procesu žiriranja dana im je autonomija odlučivanja o broju i sastavu finalista.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater