ZA MALE KREATIVCE

Besplatne radionice u Centru za tehničke aktivnosti "Veruda"

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Zajednica tehničke kulture Pula nudi mogućnost organiziranog provođenja slobodnog vremena za sve kreativce, učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola prema njihovom interesu i afinitetu. I ove su školske godine tako počeli upisi u cjelogodišnje radionice za učenike, a mališani od prvog do četvrtog razreda mogu birati između radionica "Mali eko graditelji" (izrada maketa tradicionalnih drvenih kućica od različitih otpadnih materijala, drveta i kamenčića), "Eko-lego konstruktorstvo (gradnja tehničkih tvorevina od lego elemenata), radionice "Kreativko", koja potiče razvoj informatičkih vještina, kreativnost i inovativnost djece na području razvoja softvera i informatike, te "Mali znanstvenici" za darovitu djecu koja pokazuju zanimanje za aktivnosti s eksperimentima, fiziku, kemiju i tehniku.

Učenici od četvrtog do osmog razreda mogu birati između radionice RC brodo-modelarstvo i maketarstva (izrada maketa čamaca i radio upravljanih brodomodela), "Mala škola čiste energije" (izrada solarnih punjača za mobitele i solarnih uporabnih predmeta), radionice modelarstva i elektrotehnike, dok oni od petog do osmog razreda uz to mogu pohađati robotiku i elektroniku (gradnja, programiranje i pokretanje robota, primjena tehnologije 3D ispisa) te radionice digitalne fotografije i fotografije snimljene dronom.

Radionice se održavaju u skupinama do 12 polaznika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Sve radionice su besplatne, a održavaju se tijekom cijele školske godine jednom tjedno po dva školska sata u popodnevnom terminu. Za sve informacije i upise potrebno je nazvati na broj 223-171.

Dodajmo i to da Zajednica tehničke kulture Pula sve programe i aktivnosti u CTA "Veruda" provodi na temelju pozitivnog stručnog mišljenja - rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum