halo glas istre

Pohvala čitateljice osoblju pulske bolnice: "U ovim teškim vremenima, bez dovoljno ljudi, kada je zdravstveni sustav poražen, oni nose snagu ovog poziva na osobnom entuzijazmu i požrtvovnosti"

| Autor: Glas Istre
(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U redakciju Glasa Istre javila se čitateljica Miroslava Rajsić s osvrtom na provedena tri tjedna na Odjelu abdominalne kirurgije pulske Opće bolnice i pohvalom za liječnike i medicinske sestre. 

"Tijekom svibnja ove godine tri sam tjedna provela na Odjelu abdominalne kirurgije. Neposredno sam vidjela i doživjela posvećenost, stručnost i srčanost liječnika te medicinskog osoblja, za svakog pacijenta. Zahvaljujem se nadasve doktorima Linu Gripariću, Robertu Jukopili, Filipu Rozmanu, kao i svim drugim liječnicima i sveukupnom medicinskom osoblju.

Naime, 24 sata dnevno, svakodnevno, konstantno, radi se u borbi za ljudske živote. To su heroji, humanisti, kod kojih ne postoji "... nisam čuo, ... nisam znao, ... nismo razgovarali..." Dakle, sve se pravovremeno zna, sve je dogovoreno, sve se realizira na najbolji mogući način za pacijenta. Ne gleda se tko je VSS, SSS - timski se radi sve što je u datom momentu potrebno. Stoga zahvaljujem svim liječnicima i medicinskim sestrama/tehničarima koji u ovim teškim vremenima, bez dovoljno ljudi, kada je zdravstveni sustav poražen, nose snagu ovog poziva na osobnom entuzijazmu i požrtvovnosti.

Slijedom navedenog, predlažem da se u u cilju poboljšanja kvalitete motiviraju svi djelatnici zdravstvenog sustava, kako bi naši stručnjaci ostali u struci.

Nadalje, vidjela sam srednjoškolce Medicinske škole koji rade sav posao na praksi (5. godina), bez ikakve novčane naknade i marende. To nije motivacija, nije ni poštovanje budućih djelatnika. Zaključujem da ne postoji sklad zdravstvenog i obrazovnog sustava koji su temelji društva. Uzaludno je utvrditi kako nam stručnjaci odlaze, a ništa konkretno i hitno ne poduzeti u tom smislu", riječi su naše čitateljice Miroslave Rajsić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter