Nakon kontroverza i prosvjeda

FOTO / Otvoreno igralište na Valkanama: Prisustvovali brojni visoki uzvanici, ali i aktivisti. Zoričić poručio: "Ovo je lakmus papir samo za igru i radost"

| Autor: Jelena Milović


Nogometno igralište na Valkanama, veliki projekt Grada Pule vrijedan više od milijun eura, novo je mjesto na kojem će trenirati omladinski pogon NK Uljanika i druge pulske nogometne škole, te će ugostiti i nogometne utakmice nižih kategorija natjecanja. Nakon višekratnih najava, kao i odgoda zbog radova koji su se odužili, uz brojne građane, mahom roditelje djece, kao i samu djecu - buduće korisnike, svečano je otvoreno novo igralište na Valkanama. Program otvaranja, kojeg je vodio Daniel Sponza ponešto je kasnio, ali se svojim trajanjem uz nekoliko govornika, službeni dio odvio u samo 15-ak minuta, nakon čega su započele utakmice.

(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)

Prisutnima se obratio gradonačelnik Filip Zoričić, koji je ovaj dan nazvao posebnim te se zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu, ali i bili potpora u njemu. Zahvalio se i izvođaču, koji je, kako je rekao, štošta izdržao u proteklo vrijeme, referirajući se time na javna negodovanja kao i izgovorene riječi u javnom prostoru koje je nazvao prolivenom žuči, gorčinom i lažima.

- Bilo je ružnih stvari, ali danas neću o tome. Ovo je teren za djecu koji je bio zapušten i zaboravljen, jedan ružan teren. Ovo igralište nije lakmus papir za ništa, već lakmus papir za igru i radost, rekao je gradonačelnik.

Aktivisti na otvorenju poručili: Vidjet ćemo za pet godina za koga je teren

Otvorenje nije prošlo bez aktivista, koji su cijelo ovo vrijeme otvoreno iskazivali negodovanje projektom. Ovoga puta nosili su nekoliko transparenata na kojima je, između ostalog, bilo napisano i "Slavite korupciju i bezakonje", te "Vidjet ćemo za pet godina za koga je teren".

(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)(Snimila Jelena Milović / Glas Istre)

Podsjetimo, aktivisti, među kojima su bili i članovi Udruge Zelena Istra, svo vrijeme su upozoravali na nezakonite radnje tijekom izgradnje igrališta na Valkanama. Ponajviše se to odnosilo na sječu stabala, za koju su glasno upozoravali da je nezakonita, usprkos tomu što Šumarska inspekcija Državnog inspektorata, ni nakon dva nadzora, u listopadu prošle godine i u siječnju ove godine, nije utvrdila nezakonite radnje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter