bogat program

Dan otvorenih vrata Zračne luke Pula: MiG-ovi, Black Hawk i Krila Oluje na nebu

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Sljedeće subote, 23. ožujka, od 10 do 17 sati se održava Dan otvorenih vrata Zračne luke Pula. Sve aktivnosti su besplatne i namijenjene svoj zainteresiranoj javnosti.

Najatraktivniji dio programa će biti jedan od posljednjih preleta aviona MiG-21bis, demonstracijski preleti helikoptera "Black Hawk", "Kiowa Warrior" i "Mi-171Sh". Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" je također spremila zračnu poslasticu za posjetitelje.

MORH i Croatia Airlines će na manifestaciji imati prezentacijske štandove, a po otvaranju programa će se održati i panel rasprava "Postani vojni pilot". 

MUP će održati prezentaciju "Postani policajac/policajka", a pripadnici interventne policije će održati pokaznu vježbu s motorima i četvernožnim pripadnicima jedinice.

Na rasporedu su još i skokovi padobranom, multimedijalna izložba i izložba maketara. Posjetiteljima će, uz djelatnike zračne luke, na raspolaganju za sve upite i pojašnjenja biti piloti, mehaničari i drugo stručno osoblje. Sve parkirališne zone u Zračnoj luci će te subote biti besplatne, a organizirat će se i besplatni shuttle bus od Autobusnog kolodvora Pula do ZLP.

"Prve reakcije građana na naš bogati program su izvrsne. Cilj je da kroz Dan otvorenih vrata posjetiteljima omogućimo obilazak prostora zračne luke te im pružimo uvid u način funkcioniranja, protokole i pravila, sigurnosne, tehničke i druge procese te arhitekturu i način rada zrakoplova, ali i da im se približi značaj zračne luke te njen doprinos lokalnoj ekonomiji i turizmu. Na događaju očekujemo velik broj znatiželjnika, zrakoplovnih entuzijasta, profesionalaca iz sektora zračnog prometa, predstavnika medija te ponajviše zainteresiranih građana", poručila je direktorica Zračne luke Pula Nina Vojnić Žagar.

"Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže, roditelje da dovedu svoju djecu, učitelje i nastavnike da povedu svoje razrede. Bit će nam zadovoljstvo da sve ugostimo kao dobri domaćini prije nove turističke sezone", dodala je direktorica Žagar.

Cijeli program možete pogledati niže.

(Screenshot Zračna luka Pula)(Screenshot Zračna luka Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater