Otvorio svoju lirsku dušu

STJEPAN HAUSER I PRIJATELJI nastupili u Areni, dočekani i ispraćeni ovacijama



Pulska Arena bila je u petak navečer opet u znaku klasične glazbe i to zahvaljujući pulskom violončelistu svjetskog glasa Stjepanu Hauseru koji je nastupio s prijateljima pa su se njim ovaj put u amfiteatru našli pijanistica Lola Astanova, violinistica Caroline Campbell, harmonikašica Ksenija Sidorova i gitarist Petrit Çeku te Zagrebačka filharmonija. Publika u pulskoj Areni sinoć je s oduševljenjem dočekala i pozdravila ovog Puljanina i njegove goste, često ih nagrađivajući velikim pljeskom i glasnim ovacijama.

Hauser koji je poznat kao dio dueta 2Cellos u Areni se vratio korijenima - sviranju djela klasične glazbe za što se školovao te je pripremio svoja omiljena klasična djela. Kao što je i Hauser svjetski poznato ime, tako su i njegovi prijatelji već nastupali po svjetskim pozornicama.

Osim što je Hauser otvorio svoju lirsku dušu, poseban trenutak svakako je bio kada su on i Ceku odali počast legendarnom, nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću, izvodeći medley njegovih pjesama. Brojna ih je publika tako toplo primila i uživala u klasičnoj glazbi koja se i na ovaj način u velikom stilu vratila u Arenu. (M. Ra., Snimio D. Štifanić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum