ČITAVU SEZONU U MRAKU

Rovinjska GRADSKA FONTANA Svjetlila je tek jedno ljeto i ugasila se


Preklani renovirana stara gradska fontana na rovinjskoj rivi, čitavo je ljeto u mraku. Doduše, i da rade reflektori u boji, koji se nalaze u njenom podnožju ne bi puno pomogli u osvjetljenju Trga maršala Tita, koji je zasigurno jedan od najmračnijih na Jadranu. No ipak, kada se sve oduzme i doda recimo da su tih nekolicina manjih svjetala bila jedna od rijetkih atrakcija rive.

Iz Grada nema konkretnog odgovora

Upravo pitanje zbog čega gradska fontana ne svijetli čitavu sezonu, postavili smo i nadležnima u Gradu Rovinju. Odgovorili su nam pismenim putem i naveli da je tvrtka Miramare d.o.o., koja je zadužena za održavanje javne rasvjete te ujedno i gradske fontane, po dojavi je započela s otklanjanjem kvara. Ne precizirajući kada je tvrtki Miramare išta dojavljeno - jučer od novinara ili recimo početkom srpnja od "xy" građanina ili komunalnog redara, u nastavku odgovora navodi se kako se očekuje da će rasvjeta gradske fontane biti u funkciju u najskorije vrijeme?!

Podsjetimo, fontana koju Rovinjci nazivaju "Dječak s ribicom" pretprošle je godine restaurirana i pretvorena (uklanjanjem kamenog obruča) u istu onakvu kakvu su, danas vremešni Rovinjci, imali prilike vidjeti 21. lipnja 1954. godine kada je i postavljena u znak završetka radova na vodovodu Rovinj-Višnjan. (N. O. R.)

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum