Što nas ove godine očekuje na Weekend Food Festivalu?

Za mjesec dana Rovinj postaje središte gastronomske scene

| Autor: Promo


Rovinjska Stara tvornica duhana od 19. do 21. travnja postat će se gastronomsko središte regije gdje će se okupiti svi kojima su hrana i piće - poziv, posao ili strast. Festival je to na kojem se otvaraju važne teme ugostiteljske i gastronomske scene, susreću domaći i svjetski chefovi, okupljaju sve industrije koja je hrana sastavni dio, te uživaju svi oni koji na jednom mjestu vole dobru hranu i još bolju zabavu. Ovogodišnji program festivala najavljuje brojna domaća i svjetska imena, od chefova do stručnjaka iz područja vina,rakija, šampanjaca, kave, maslinovih ulja i ostalih delicija.

Ante UdovičićAnte Udovičić

Ovogodišnji Weekend Food Festival otvorit će dva mlada hrvatska chefa koji su svoje vještine brusili na praksama u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, Matija Bogdan i Ante Udovičić, a nakon njih važno pitanje Ide li gastronomska scena nizbrdo postavit će se chefu Davidu Skoki, vlasnici restoran Tač, Vesni Miletić te Hrvoju Zirovjeviću, chefu splitskog Dvora.

David SkokoDavid Skoko

U Rovinj stiže i Paul Ivić, austrijski chef hrvatskih korijena, čiji bistro Tian u Beču nosi zelenu Michelin zvjezdicu koja se dodjeljuje vegetarijanskim i veganskim restoranima. Uz Ivića, nastupit će i Maistrin korporativni kulinarski direktor Jeffrey Vella, te kolumbijski chef sa slovenskom adresom Leonardo Fonseca.

Hrvoje ZirojevićHrvoje Zirojević

S obzirom na svoj regionalni značaj, Weekend Food Festival odgovorit će i na pitanja Zašto Slovenci to rade bolje, te kako je Fenomen Beograda postao poznat u regiji, ali i šire. Tema koja će zasigurno potaknuti diskusiju publike je Njegovo veličanstvo konobar, na kojoj će uz Matu Jankovića pitanja o statusu i budućnosti ovog zanimanja odgovoriti dekan Aspire Alen Jerkunica, Ivan Jug iz Noela, jedan od najpriznatijih sommeliera u Hrvatskoj te Davor Bienenfeld, vlasnik Izakaye koji će ujedno demistifiscirati zašto su azijski restorani toliko popularni.

Paul Ivic TIAN Junge ZwiebelPaul Ivic TIAN Junge Zwiebel

Kao i prijašnjih godina, program Weekend Food Festivala, osim predavanja i panela, ima i brojne showcooking i masterclass radionice, pa će posjetitelji o tome slušati i kušati vrhunske šampanjce Moët & Chandon, autentični istarski ocat NOTA, Tikveš vina i Henessy cognac, ali i degustirati maslinova ulja s jednom od najboljih regionalnih stručnjakinja Mariom Paolom Gabussi.

Maria Paola GabusiMaria Paola Gabusi

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je i na Weekend Food Marketu koji će tijekom ova tri dana biti otvoren za sve posjetitelje koji žele uživati u lokalnim specijalitetima i autohtonim jelima, ali i dobroj zabavi. Po prvi puta na Weekend Food Festival dolaze Ante Pižić i Alen Bibich koji će pripremati autentičan skradinski rižot. Organizatori najavljuju Istarski party uz Alena Vitasovića, dok će u subotu nastupiti Neno Belan. Ipak, svi oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na masterclassovima i showcooking radionicama trebat će festivalske kotizacije koje su dostupne na web stranicama Festivala.

Alen VitasovićAlen Vitasović

Neno BelanNeno Belan

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra. Cijeli program potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala i vidimo se u Rovinju od 19. do 21. travnja! Ulaznice osigurajte na www.weekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti i na službenim FB i IG kanalima. 

Weekend Food FestivalWeekend Food Festival

Weekend Food FestivalWeekend Food Festival

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini