IZBORI 17. travnja budite svoji i dajte glas svojima – zaokružite listu broj 8!

Paus: Glas za IDS je glas za snažnu Istru i garancija da će se glas Istrijana čuti u Saboru!

| Autor: Promo
(Promo)

(Promo)


Već 34 godine IDS je sinonim za progresivnost, pa i avangardu u hrvatskoj politici. IDS je jedina stranka koja je osnovana u Istri, s jasnom vizijom razvoja i napretka za sve građane naše regije, a zahvaljujući viziji IDS-a i upornosti vrijednih Istrijana, Istra je danas daleko najuspješnija regija u Hrvatskoj.

Sve što Istra danas ima rezultat je marljivog rada, koji su njezini građani stvorili svojim rukama, svojom glavom i svojim radom. Pokazali smo svoju predanost očuvanju istarskog identiteta, multikulturalnosti i tradicije te se uspješno borili za zaštitu prostora – našeg najvrjednijeg resursa.

(Promo)(Snimio Manuel Paljuh)

U protekle četiri godine, dodatno smo unaprijedili životni standard u Istri, razvijali infrastrukturu i efikasno razvijali model održivog turizma, jedinstven u Hrvatskoj.

Decentralizacija Republike Hrvatske je jedan od najvažnijih programskih ciljeva IDS-a te apsolutni programski prioritet u predstojećem mandatu. Veća decentralizacija znači efikasnije, kvalitetnije i jeftinije obavljanje najvećeg broja javnih funkcija. Ona za nas znači i preuzimanje odgovornosti te demokratičnije raspolaganje sredstvima koja se stvore u Istri i o kojima želimo u puno većoj mjeri odlučivati u Istri.

Decentralizacija može značajno doprinijeti gospodarskom oporavku i razvoju čitave Hrvatske, a naročito Istre kao njezinog najpropulzivnijeg dijela i »lokomotive razvoja«.

(Promo)(Snimio Manuel Paljuh)

U narednom razdoblju čvrsto ćemo se boriti i za smanjenje poreza, povećanje plaća i mirovina, za očuvanje okoliša i zaštitu prostora, jačanje gospodarstva i poljoprivrede, te za bolje uvjete za naše građane treće životne dobi, za izgradnju vrtića i škola te za stambeno zbrinjavanje mladih.

Energetska neovisnost Istre i prometno povezivanje Istre također su pri vrhu naših prioriteta. Usprkos brojim izazovima, IDS je uvijek znao kako ostati svoj! Mi smo uvijek išli svojim putem – putem napretka, tolerancije i još bržeg razvoja, a u sljedeće četiri godine nastavljamo svojim putem – per la nostra gente.

Zato je važno da u srijedu, 17. travnja, izađemo na izbore i zaokružimo listu broj 8. Glas za IDS je glas za snažnu Istru i garancija da će se glas Istrijana čuti u Saboru!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum