Triatlonski vikend u Poreču

Očekuje nas spektakularan Plava Laguna Ironman 70.3

| Autor: Promo
(Foto Plava Laguna d.d.)

(Foto Plava Laguna d.d.)


Pred nama je triatlonski vikend u Poreču. Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska održat će se u nedjelju 15. listopada. Natjecat će se 1500 triatlonaca sa šest kontinenata iz 56 zemalja i 6 kontinenata. Među triatloncima biti će i Tim Gošnjak, prošlogodišnji najbrži triatlonac koji se raduje nedjeljnoj utrci. "Ponosan sam što sam bio prošle godine dio ove utrke. Napraviti ću sve da ponovim lanjski rezultat", istaknuo je Tim.

Đurđica Orepić, najpoznatija porečka triatlonka i svjetska prvakinja u triatlonu u kategoriji 55-59 godina, ove će se godine također natjecati na Ironman 70.3 utrci. "Triatlon je zarazan sport i sigurna sam da će ova utrka na ovako visokoj razini u sljedećim godinama privući jako velik broj natjecatelja". Đurđica je pozvala i sve iz lokalne zajednice da dođu i pogledaju utrku odnosno bodre triatlonce uzduž trase.

Utrka počinje u 8 plivačkom dionicom koja starta pokraj Hotela Parentium, nastavlja se biciklističkom dionicom od Hotela Molindrio prema Funtani pa duž porečke zaobilaznice te se kod Višnjana izlazi na zatvoreni Istarski Ipsilon. Upravo suradnjom s Bina Istrom te zatvaranjem Istarskog Ipsilona omogućava se brza utrka te postizanje personal best rezultata, što utrku čini još atraktivnijom. Utrka završava trkačkom dionicom koja je za ovu priliku izmijenjena u odnosu na lani te se trči od Zelene Lagune do Carinskog gata u dva kruga. U blizini Carinskog gata na porečkoj rivi biti će Red Bull Energy Station koji će dodatno privući posjetitelje.

(Foto Plava Laguna d.d.)(Foto Plava Laguna d.d.)

Plava Laguna Ironman 70.3. Poreč Istra – Hrvatska jedan je od najvećih evenata u organizaciji Plave Lagune koja je predstavila novi brend energizer – Plava Laguna Sport. Ovoga su puta Plava Laguna i Hrvatski olimpijski odbor upravo kako bi promovirali sport i među najmlađima osigurali besplatne startnine za utrku IronKids dan ranije, u subotu 14. 10. Prijave su moguće cijeloga dana u petak 13.10. na pješčanoj plaži Lotosi u Athletes Gardenu (šator) te u subotu prije 11 sati kada počinju utrke za najmlađe.

"Zahvaljujući upravo viziji koja u Plavoj Laguni postoji već više od 65 godina mi danas imamo veliki broj nogometnih i teniskih terena, imamo vlastite dvorane za dvoranske sportove, imamo teniski centar i stadion u Umagu. Ali ono što je najbitnije, imamo neprocjenjivo iskustvo, znanje i sveobuhvatnu podršku koju dajemo našim gostima. Kroz brend Plava Laguna sport dodatno se obvezujemo da će ulaganja u sportsku infrastrukturu i logistiku biti i dalje bitne sastavnice poslovanja Plave Lagune te da ćemo biti pravi domaćini", naglasio je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune koji još jednom poziva roditelje da dođu u Zelenu na Ironkids utrke te da uživaju u igralištima za odmor Plave Lagune.

(Foto Plava Laguna d.d.)(Foto Plava Laguna d.d.)

Događanje podržavaju Plava Laguna, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, Bina Istra i drugi sponzori kao što su Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara.

Za više informacija zapratite naše društvene mreže

https://www.facebook.com/ironman70.3Croatia

https://www.instagram.com/ironman70.3croatia

(Foto Plava Laguna d.d.)(Foto Plava Laguna d.d.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum