TRIATLON

PLAVA LAGUNA IRONMAN 70.3 Za utrku već prijavljeno više od tisuću natjecatelja

  Nedjeljni Ironman 70.3 starta u 8 sati s plaže hotela Parentium. Natjecatelji će plivati 1,9 kilometara oko poluotoka Parentium, te će cilj tog prvog dijela triatlona biti kod hotela Molindrio i tranzicijske zone ispred Byblosa odakle kreću na 90 kilometara dugu biciklističku stazu. Nakon toga se vraćaju u Zelena Resort i trče uz šetnice do Poreča i oko njega, sve do uvale Saladinka i natrag. U subotu Ironkids utrka

| Autor: Milan Pavlović
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon suradnje s Ironman grupom koja je započela 2019. godine te dva Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč iz serije Ironman natjecanja, Poreč i Plava Laguna narednog će vikenda biti domaćini 70.3 triatlona, jednog od najprestižnijih svjetskih natjecanja u tom sportu. Glavni događaj, utrka Plava Laguna Ironman 70.3 održat će se u nedjelju, a dan ranije održat će se i Ironkids utrka namijenjena najmlađima, no u Poreč već danima pristižu sudionici s raznih strana Europe, pa grad i čitava Poreština ovog tjedna već žive u duhu triatlonskog sporta.

Najavljujući događaj, na jučerašnjem susretu s medijima, direktor utrke Goran Vrus kazao je da nedjeljni Ironman 70.3 starta u 8 sati s plaže hotela Parentium. Natjecatelji će plivati dionicu dugu 1,9 kilometara oko poluotoka Parentium, te će cilj tog prvog dijela triatlona biti kod hotela Molindrio i tranzicijske zone ispred Byblosa odakle kreću na 90 kilometara dugu biciklističku stazu.

- Biciklistička trasa vodi kroz Funtanu, preko porečke obilaznice do Višnjana gdje će se natjecatelji uključiti na istarski ipsilon. Partner u projektu je Bina Istra koja će zatvoriti tu dionicu autoceste za promet, pa će natjecatelji 50 kilometara vožnje odraditi trasom istarskog ipsilona, te imati prilike ostvariti u tom dijelu dobre rezultate s obzirom na to da taj dio trase tehnički nije previše zahtjevan. Nakon toga se vraćaju u Zelena Resort i trče uz šetnice do Poreča i oko njega, sve do uvale Saladinka. Radi se o trasi dugoj 10 kilometara, a još toliko će morati odraditi i u povratku istom trasom natrag. U Zelena Resortu ih očekuje završnih 1,1 kilometar oko hotela Parentium, te ulazak u ciljnu ravninu nakon 21 kilometra trčanja, kazao je Vrus.

Za utrku je već prijavljeno više od tisuću natjecatelja pa su se svi sudionici tiskovne konferencije složili kako nas za vikend očekuje doista jedinstven i veličanstveni sportski događaj. Posebno su naglasili da sigurnost i dobra atmosfera čine ključ uspjeha utrke pa su stoga pozvali građane Poreštine te ostale ljubitelje sporta da se uključe u ovaj događaj tako da izađu na ulice i bodre natjecatelje uz trasu. Predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas kazao je da su efekti dovođenja Ironman brenda i organizacija takvog eventa višestruki za turističku destinaciju u kojoj se on odvija.

- Kao prvo, kreirali smo motiv dolaska u razdoblju posezone, a moramo biti svjesni činjenice da su to noćenja koja se najteže postižu i u koja je potrebno najviše uložiti. Natjecatelji i njihove obitelji upoznat će se s našom destinacijom te vjerujemo da će dio njih odabrati Poreštinu kao odredište budućeg godišnjeg odmora i na kraju, vrlo važno, brendovi Plave Lagune, Poreča, Istre i Hrvatske su stalno prisutni na raznim kanalima komunikacije Ironmana koje prati veliki broj ljudi, poručio je Pujas.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić podsjetio je da je Poreč jedan od sportski najatraktivnijih i najaktivnijih gradova u Hrvatskoj te istaknuo zadovoljstvo i ponos domaćinstvom ove svjetski poznate sportske manifestacije.

- Želimo pozicionirati naš grad kao grad sporta, jer imamo znanje, iskustvo i uvjete da privučemo velike manifestacije, a istovremeno produžujemo turističku sezonu jer ovakva sportska natjecanja ugošćujemo van glavne turističke sezone, kazao je Peršurić, a činjenicu da je Poreč ponovno u centru sportskog zbivanja zahvaljujući velikim eventima koje ove godine ugošćuje podcrtao je i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik. On je kazao da je Plava Laguna Ironman događaj koji će, osim sjajnog sportskog natjecanja te realizacije turističkog prometa, ostaviti i velik marketinški trag.

- Istra je definitivno svjetski turistički brend i mislim da tome u prilog govore i dosadašnji ostvareni turistički rezultati. Kad govorimo o budućnosti našeg turizma držim da je ključno usredotočiti se na kvalitetu, odnosno da smo kvantitet već dostigli. Pored toga držim da je za našu regiju izuzetno bitna tema cjelogodišnjeg turizma te da upravo kroz različite manifestacije, a sport na tom polju pruža jako puno mogućnosti, možemo postići cilj da u budućnosti ne pričamo samo o turističkoj sezoni, već o turističkoj godini, kazao je župan Boris Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum