premijer na poluotoku

Plenković: U 8. izbornoj jedinici očekujemo pet mandata

| Autor: Glas Istre
Na večerašnjem predizbornom skupu HDZ-a (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Na večerašnjem predizbornom skupu HDZ-a (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Nakon posjeta Tar Vabrigi premijer Andrej Plenković susreo se u sjedištu Istarske županije s istarskim županom Borisom Miletićem na kratkom protokolarnom razgovoru, a u večernjim satima gostovao je na stranačkom skupu koji je uoči predstojećih izbora održan u Domu hrvatskih branitelja.

Komentirajući ambicije HDZ-a u osmoj izbornoj jedinici Plenković je uoči tog skupa kazao kako vjeruje da će stranka "ponovno ostvariti sjajan rezultat kao i prije četiri godine."

"2020. godine HDZ je postigao najbolji rezultat ikada u 8. izbornoj jedinici, osvojili smo četiri saborska mandata. Ovdje nije došlo do nekakvih velikih modifikacija izborne jedinice, a s obzirom što smo sve uložili i učinili za Istarsku i Primorsko- goransku županiju, očekujem da će naš nositelj liste Oleg Butković, naš čelnik županijske organizacije Anton Kliman i svi drugi stranački kandidati ostvariti sjajan rezultat, kazao je.

Optimizam temelji, dodao je, na rezultate brojnih aktivnosti i ogromne investicije u mandatu ove Vlade u Istru i Primorsko goransku županiju.

- Kad bi se gledalo nacionalno, sve ovo što smo učinili za PGŽ i Istarsku županiju, zavrjeđuje potporu birača s obzirom na to da je ponekad glas nekih drugih županija, u odnosu na investicije koje su se dogodile u ovom kraju Hrvatske, takav da ne znam kako bismo mogli ostvariti rezultat koji ne bi bio snažna potpora HDZ-ovoj listi, kazao je premijer.

Na novinarski upit da li bi ponavljanje četiri mandata doživio kao "ponavljanje sjajnog rezultata, Plenković je kazao da se ovog puta nada osvajanju pet mandata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini