nk jadran

Porečki drugoligaš upisao novi poraz: Pronaći ideju kako završiti akciju

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Što god da najave, kako god da se pripreme, u kojem god da sastavu igraju, nogometašima Jadrana odlazak na gostovanje je kao kazna. Motiva imaju, vjeru u sebe imaju, međusobno se potiču, nisu niti malodušni, ponekad niti igra nije tako loša, ali rezultata nema pa se sve svodi na čekanje da istekne devedeseta minuta.

Naravno da niti put u Ploče nije bila iznimka, već nekoliko puta viđena sasvim solidna igra koja traje do prvog primljenog gola. Čak su i domaći kibici rekli za svoje pulene da nisu bili na očekivanoj razini, no svejedno su pobijedili s uvjerljivih 3:0, što dovoljno govori kakva je trenutna razlika u kvalitetu.

Zadnji pas

- Razlika u kvaliteti postoji, što je vidljivo po trenutnoj prvenstvenoj ljestvici, ali u našem međusobnom susretu u subotu to nije izgledalo tako. I sam trener Dalibor Šuran je rekao da je to jedna od boljih gostujućih predstava, izuzev rezultata naravno. Definitivno se slažem s tim. Znam da je teško povjerovati svakom tko nije bio prisutan u Pločama, no uistinu smo izgledali dobro, u smislu stajanja na terenu, agresivnosti i posjeda lopte.

Nedostajao nam je zadnji pas, smirenija igra u zadnjoj četvrtini igrališta kada dođemo u gol priliku pred suparničkim vratima. Nedostaje nam ideje kada treba dovršiti akciju. Iz tog razloga kod 0:0 smo pokušali s distance iznenaditi vratara. Pucali su Vedran Radman i, mislim, Igor Lepinjica, ali je njihov vratar bio uspješniji - pojasnio je Ivan Al Tharwan kako je to izgledalo do prvog pogotka kod imenjaka iz Ploča.

Onda je domaćin poveo.

- Iz jedne gužve pred svojim golom, gdje je više nas krenulo u blok, dobili smo pogodak. Suparnik je iz okreta pogodio "malu mrežicu". To nas nije toliko pokolebalo, nastavili smo igrati dobro. Vladao je među nama osjećaj da možemo, da nas prati dobra igra, ali nedostaje pogodak. Mogao je tada Landry Kamga pogoditi, priliku je imao i mladi Noa Kodrnja, i onda primimo pogodak za 2:0 i shvatiš da je gotovo.

Ne znam, uistinu ne znam što bi rekao zašto našu dobru igru ne prati rezultat, ili bar pokoji pogodak. Kada bi bili loši, kada bi igrali bez volje i "grinte" rekao bi prvi, priznao bi da je to tako. Ali znam da nije, znam da smo svi glavama unutra, da želimo, ali nas ne ide. A opet, kada je tome tako onda pomisliš da nisi kvalitetan, da ne pripadaš u ovom trenutku u natjecanje, ali nije niti to. Držimo loptu, nismo inferiorni prema protivniku, nismo zbijeni pred svojim golom bez primisli da krenemo naprijed, već igram otvoreno.

Nitko ne može reći da Igor Lepinjica, Tomislav Glavan ili Mate Ivetić nisu za ovu ligu. Uostalom, prošle smo godine u ovo vrijeme imali najviše postignutih golova u ligi. Ponavljam, ne znam razlog što nema golova, ali znam da što prije moramo to promijeniti - smatra igrač porečke momčadi.

Ozljeda Ramića

A uz sve to, Irfan Ramić, 20-godišnji ofenzivac Istre 1961 na posudbi u Jadranu iz Istre 1961, nema sreće. Već prvo proljetno kolo u Zagrebu nakon pola sata utakmice napustio je teren zbog ozljede ramena.

Pauzirao je dva kola, a onda protiv Trnja nedovoljno zaliječen odradio odličnih 90 minuta i bio jedan od boljih igrača na terenu u pobjedi porečke momčadi. No, u Pločama se ponovo ozlijedio.

- Ovog puta u pitanju je mišić zadnje lože. Težinu ozljede još ne znamo, puknuto nije ništa, ali i istegnuće zahtjeva odmor tako da ga u subotu u domaćoj utakmici sigurno neće biti. Osim što je igrač zaštićenog godišta, pokazao je puno toga dobrog i nedostajati će nam u narednim susretima - sjetnim je glasom prokomentirao novu ozljedu Ramića trener porečkog Jadrana Dalibor Šuran.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini