ZASTUPNICA PARIŠKOG KOZMETIČKOG BRENDA U HRVATSKOJ

MIRJANA LOVAKOVIĆ IZ UMAGA: Ne treba uvijek filer ili botoks, potaknimo kožu da se sama regenerira

Proizvodi su nastali slučajno, dok je Parižanka Ingrid Millet, krstareći po Kaspijskom moru početkom 70-ih promatrala lokalne ribare ogrubjele kože lica od izloženosti suncu, ali glatkih ruku, zaključivši da je tomu razlog što su dolazili u dodir s kavijarom iz ikre bijele jesetre, kaže Mirjana Lovaković

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
Beauty centar Donna u Umagu slavi 25. obljetnicu

Beauty centar Donna u Umagu slavi 25. obljetnicu


Danas u zagrebačkom hotelu Amadria Park Capital predstavlja se luksuzni pariški kozmetički brend Ingrid Millet, čiji je ekskluzivni distributer za hrvatsko tržište tvrtka MiLov iz Umaga u vlasništvu Mirjane Lovaković. Zaštitno je lice ovog brenda vrhunske medicinske kozmetike pjevačica Danijela Martinović.

Umaška poduzetnica ove godine slavi i 25. obljetnicu svog Beauty centra Donna, majstor je kozmetike i majstor pediker. Vlasnica je licence za naukovanje, a koncem prošle godine je dobila i Povelju Hrvatske obrtničke komore koja ju je proglasila i Ambasadoricom naukovanja.

Posjetili smo je u ovoj umaškoj oazi ljepote i zdravlja, ususret sutrašnjem glamuroznom događaju. Ženski razgovor krenuo je od inovacija u kozmetici, ali smo se dotakli i malih korisnih savjeta. Fokus je ipak bio na predstojećem glamuroznom eventu u Zagrebu. Veliko je priznanje za neveliku tvrtku iz Istre što ju je svjetski priznata kompanija iz Pariza, dobitnik mnogih nagrada uključujući Beauty Oscara za najprestižniju i najluksuzniju liniju proizvoda Ingrid Millet, primila u svoju poslovnu obitelj. Najavljen je i dolazak direktorice Sandre Grussenmeyer i menadžerice Lise Autet iz Francuske pa Mirjana ne krije uzbuđenje. Upoznaje nas s tom revolucionarnom medicinskom kozmetikom koja usporava gomilanje godina na licu.

- Proizvodi su nastali slučajno, dok je Parižanka Ingrid Millet, žena koja je revolucionirala svijet ljepote 20. stoljeća, krstareći po Kaspijskom moru početkom 70-ih dugo promatrala lokalne ribare ogrubjele kože lica od izloženosti suncu, ali glatkih ruku, zaključivši da je tomu razlog što su dolazili u dodir s kavijarom iz ikre bijele jesetre. Stoga je kavijar i njegov revitalizirajući učinak odlučila koristiti (revolucionarno) u svojim anti-age preparatima još 1972., otkriva nam Mirjana. Zanimljivo, ističe, ovaj kavijar visoko je kompatibilan ljudskoj koži!

Danijela Martinović je zaštitno lice, ambasadorica ovog brenda u Hrvatskoj. "Danijela je naša prijateljica i raduje me naša suradnja jer ona svojim izgledom, sinergijom ljepote i zdravog duha jednostavno zrači i plijeni", kaže Mirjana, odbacujući predrasudu da kozmetika zanima samo žene. Sve više muškaraca okreće se brižljivoj njezi lica, kaže.

fjn

Danijela Martinović zaštitno je lice kozmetike Ingrid Millet u Hrvatskoj (Foto: Mario POJE)

- Ono u čemu žene najviše griješe je nepravilno čišćenje lica i korištenje neodgovarajućih krema. Prije korištenja proizvoda u kućnoj njezi trebale bi se najprije posavjetovati sa stručnjacima za njegu kože, misle li postići očekivane rezultate, jer nije nužno visoka cijena proizvoda jamstvo efikasnosti, kaže Mirjana.

Dolaskom proljeća i sunčanijih dana, ističe, mnogi se odlučuju provesti opću detoksikaciju - konzumiranje lakše hrane, unos veće količine tekućine, češće kretanje, pojačana tjelovježba, pa tako ne smijemo zaboraviti ni naš najveći organ - kožu, a osobito kožu lica. Nakon zimskih mjeseci i hladnijih dana trebamo je dobro očistiti, hidratizirati, nahraniti i pripremiti za sunčane dane - ne zaboraviti na zaštitni faktor 50!

- Ovisno o stanju i tipu kože te dobi, preporučuju se različiti tretmani i proizvodi za njegu. Pravo je vrijeme za temeljit mehanički peeling ili čišćenje kože popularnim kiselinama, bademovom, mliječnom, glikolnom, šikimskom, azelaičnom, salicilnom, piruvičnom, sukcinskom ili jantarnom, feruličnom. Nakon toga slijedi hidratacija te masaža lica čime se pobuđuje koža na regeneraciju, koja je potrebna bez obzira na godine, te njega uz nanošenje adekvatne maske.

Samo takvim tretmanom rezultati na koži će postati vidljivi. Peeling je poželjan barem jedanput tjedno da bismo "natjerali" kožu na autoregeneraciju. Savjetujem korištenje proizvoda novije generacije, nastalih na temelju ispitivanja i spoja farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda, tzv. medicinske kozmetike jer je molekula u njihovim serumima i kremama manja, zbog primjene nano tehnologije čime se prodire u dublju strukturu kože, objašnjava Mirjana.

kozmeticka tvrtka MiLov iz Umaga vlasnica Mirjana Lovakovic i njezin tim

Mirjana Lovaković sa svojim timom

Radi se o tzv. dermaceutici, naprednijoj kozmetici, onoj s posebnom namjenom. Doznajemo i zašto su bitni serumi u svakodnevnoj primjeni. "Serum je bitno nanijeti prije zaštitne kreme jer djeluje dubinski zato što sadrži, osim hijaluronske kiseline, razne hranjive elemente, koje gubimo starenjem. Hijaluronska kiselina je presudna za punoću kože lica, dok je kolagen zadužen za čvrstoću. Preporučam još jednu inovaciju, DD zaštitne kreme koje su trokomponentne. Sadrže zaštitni faktor, anti-age su i tonirane, a lagane teksture", ističe.

- Kozmetolozi se stalno usavršavaju i rade na preparatima za prirodnu obnovu kože. Stoga zagovaram da ne treba sve biti filer ili botoks. Potaknimo kožu da se sama regenerira, kaže Mirjana u čijem salonu koriste profesionalnu bio kozmetiku, vrhunske proizvode na bazi algi i ostalih prirodnih sastojaka. Tim Beauty centra Donna čine Sandra Šimičić, Julijana Žuliček, Larissa Rota, Tamara Živančević i Slađana Šokčević, a u tvrtki MiLov rade Mateo Blaškić i Anna Vlačić Pernich.

Mirjana Lovaković počela je raditi prije 25 godina u 16 četvornih metara, a danas se salon prostire na 180 kvadrata! "Moja nastojanja ubuduće će se bazirati na prenošenju znanja novim naraštajima. U planu mi je otvaranje svoje akademije", najavljuje umaška ambasadorica naukovanja Hrvatske obrtničke komore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum