PRVA NAGRADA ODLAZI U JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU

FOTO/VIDEO Spektakularna gala večer plesne manifestacije DanceStar u Poreču


Najglamurozniji događaj na DanceStar World Finalsu u Poreču, koji nakon petodnevnih natjecanja završava u nedjelju  definitivno je DanceStar Gala Night na kojoj se u petak navečer u porečkoj sportskoj dvorani Žatika predstavilo 20 koreografija koje su se borile za prestižne i vrijedne nagrade u kategorijama od baleta do urbanog plesa i mjuzikla. Žatika je bila prepuna mladih iz cijeloga svijeta koji su već u srijedu došli u Zelenu lagunu boriti se u brojnim plesnim disciplinama. Ove ih je godine u Poreč stiglo čak 7.000 iz 25 zemalja diljem planeta. 


Ali samo najbolji su odabrani za Gala Night. Bile su to koreografije iz Austrije, Slovačke, Slovenije, Njemačke, Bugarske, Južnoafričke Republike i s Filipina, od solo izvedbi do grupnih. Pa tako izdvajamo austrijsku školu Tanzschule Hippmann koja je na scenu dovela čak 84 svojih plesača. Žatika je doslovce bila užarena od glasnog navijanja i pljeskanja nekoliko tisuća mladih koji su zadnje dane Poreč pretvorili u svjetski plesni centar.

Gala večer je iznimna i zbog nagrada koje se dijele. Pa je tako 6.000 eura osvojila solo koreografija „Nocturrn“ koju je izvela plesačica plesne škole Unity Sa iz Južnoafričke Republike. Drugo mjesto i 3.000 eura osvojili su Filipinci iz plesne škole Rockwell s koreografijom „Hype Squad of Hype Beast“ a treće mjesto i 1.000 eura ponovno je pripalo plesačima iz Južnoafričke Republike iz tamošnje Eunice Marais School of Dance koji su izveli koreografiju pod nazivom „Glory“.


Nimalo lak zadatak imao je peteročlani žiri u kojem su bili, među ostalim, renomirani plesni umjetnici i koreografi iz Velike Britanije i Južne Afrike. U njemu se posebno uz hrvatsku bivšu balerinu i prvakinju Baleta HNK-a Almiru Osmanović istaknuo kao glavna zvijezda ovogodišnjeg Dance Stara – kreativni direktor i glavni koreograf pjevača Justina Timberlakea, Marty Kudelka iz Sjedinjenih američkih država, koji je ovih dana u Poreču za mlade održao i nekoliko radionica. Kudelka, kao jedno od najeminentnijih imena u plesnoj industriji koji radi s brojnim zvijezdama današnjice, Timberlakeu je koreograf za glazbene spotove, televizijske nastupe i solo turneje. Plesači u Poreču imali su veliku čast nastupiti u video projektu Dance Stara koji svake godine donosi najbolje od najboljih, a koji je režirao i koreografirao upravo Kudelka.


Kako je na presici, održanoj u petak popodne, kazao organizator Dance Stara Alen Petelinc, vlasnik riječke agencije Eol Solutions, ovogodišnje finale značajno je naraslo po broju sudionika. Dodao je da su kvalifikacijski turniri za nastup na završnici u Poreču diljem svijeta okupili više od 50.000 plesača a samo najbolji su ishodili vizu za nastup u finalu. (Tanja KOCIJANČIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)                    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of