U POVODU 46. MEĐUNARODNOG TENISKOG TURNIRA "ISTARSKA RIVIJERA"

Druženje tenisača na porečkim terenima


Na terasi Mendula zemljanih teniskih terenima centra hotela Pical, danas se održalo tradicionalno neformalno druženje uz domjenak organizatora, domaćina, novinara i igrača u povodu 46. po redu najstarijeg međunarodnog teniskog turnira "Istarska Rivijera", čime je ujedno i obilježen početak glavnog turnira u Poreču. Gradovi domaćini ovogodišnje teniske manifestacije su Rovinj, Poreč i Opatija, a turnir nagradnoga fonda 45 tisuća dolara završava 25. ožujka.

U ime organizacijskog odbora prisutne je pozdravio Branimir Horvat, nekadašnji igrač, a sada u ulozi predsjednika turnira, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Nenad Velenik uz prisustvo domaćina predstavnika Valamar Riviere.

- Ja samo mogu izraziti zadovoljstvo da se još jedno izdanje "Istarske Rivijere" održava u Poreču, jer to je tradicija započeta još davne 1972. godine i danas je prerasla u turnir iz ITF serije Futures, jednoj od najbrojnijih po broju takmičara i na kojima se stječu prvi profesionalni bodovi za ulazak na elitnu ljestvicu svjetskih tenisača, rekao je uvodno Horvat. Nadodao je također da važnosti ovog teniskog turnira pridonosi i činjenica da su upravo sudjelujući na njemu svoje karijere davno započeli mnogi sada svjetski poznati tenisači od koji posebno se treba spomenuti Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića, Cedric Piolinea, Magnus Gustafssona, Niklasa Kultia, Peter Kordu i mnoge druge. Za ovogodišnje zdanje kazao je kako je fond nagrada 15 tisuća dolara po turniru, a na njima će svoje snage odmjeriti 150 sudionika.

Gradonačelnik Peršurić istaknuo je kako je nekada i sam igrao tenis, te da je ovo svakako njegov sport, pa mu stoga izuzetno drago da se tradicija započeta davnih godina i danas nastavlja. Grad Poreč ima vrhunsku infrastrukturu i može primiti zaista velike manifestacije, a za ovaj turnir mogu samo reći da je velika čast i hvala, da nakon 46. godina još uvijek privlači profesionalne mlade sportaše, rekao je ukratko Peršurić. Napomenuo je i kako će Poreč i dalje podržavati sportske evente, jer ovaj je Grad prepoznat kao Grad sporta.

Slično je ponovio i Velenik, koji je posebno istaknuo da strategija razvoja destinacija i pozicioniranje kvalitetnih sadržaja mogu biti motiv dolaska gostiju i sportaša u predsezoni, a 270 tisuća noćenja više u prošloj godini naspram drugih mjesta to i potvrđuje.

Tijekom neformalnog druženja na obližnjim terenima tenisači su održavali dvoboje, a malo dalje od njih svoje su prve udarce reketima isprobavali i mališani porečkih dječjih vrtića uz prisustvo profesionalni trenera. Teniske loptice letjele su na sve strane, a mališani po prvi puta iskusili kako to zaista izgleda u stvaranosti a ne na TV ekranima. Cika i vika nikoga nije omela, pogotovo što se nikada ne zna hoće li neki od tih mališana kasnije taj sport zavoljeti i možda se profesionalno njime i baviti. Na terenima porečkog hotela Pical zastupljeni igraći sačinjavaju skupinu iz 20 zemalja: Rusije, Norveške, Švicarske, Hrvatske, Austrije, Poljske, Slovenije, Italije, Njemačke, Brazila, Kanada, Češke, Belgije, te mnogih drugih. Turnir koji je započeo u Rovinju u Poreču će trajati do 18. ožujka, a zatim seli u Opatiju gdje i završava. (I. GRGAT)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum