NAKON TRI DESETLJEĆA KULTNA PREDSTAVA OPET U PULI

"Audicija" je i danas pokretač valova smijeha kod pulske publike


Nakon više od 30 godina, humor "Audicije" i dalje je jak magnet i pokretač valova smijeha kod pulske publike. Pokazao je to sinoćni, trijumfalni povratnički nastup u Domu sportova "Mate Parlov" u kojem se smijeh miješao s aplauzima, a publika kojoj je dosta politike i svakodnevnih briga dobila je priliku da barem na kratko na njih zaboravi. Legendarni likovi Simonida Puhalo, Mima Šiš, Kjajević Majko, Mustafa Sudžuka, Roki, Čabarabdić, Davor Stevanović i Bogoljub Šaulić te profesor opet su izašli pred profesora koji im je dopustio da od svojih prijemnih ispita naprave pravi show i tako do kraja oraspolože publiku. Publika se pak probila kroz hladni zimski vjetar i kišu te skoro do kraja ispunila dvoranu Domu sportova.

Humor otporan na vrijeme

Nešto je ipak bilo drukčije, glumci su stariji, ali su zato i dalje u formi i neke od njih publika dobro zna iz raznih filmova i serija te kazališnih predstava ali i televizijskih reklama. Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić danas su puno iskusniji nego što su bili osamdesetih kada su tek počinjali s "Audicijom", no "Audicija" je njihovo zajedničko čedo koje publika svugdje prepoznaje. Njihov sinoćni povratak u Pulu nije protekao bez nostalgije, ali također je pokazao koliko su na prolazak vremena otporni štosovi iz ove predstave. Njih publika zna, ali svejedno ih želi čuti opet, u originalu, kao kada Bogoljub Šaulić priča da je statirao u kukuruzu u emisiji "Znanje imanje". To može pravilno izvesti samo Emir Hadžihafizbegović, kao što samo Geljo može utjeloviti groteskno iskarikirane Mimu Šiš i Rokija. Vrijeme ipak prolazi, pa Davor Stevanović, odnosno glumac Željko Ninčić više ne kaže profesoru da zna imitirati Branka Mikulića, tadašnjeg saveznog premijera, nego nekog neimenovanog političara. Ipak, kada on, Kjajević Majko i Simonida Puhalo trebaju otpjevati poznatu pjesmu i za nju, kao, snimiti spot, opet je tu šlager "Zagrljeni" kojeg je u originalu izvodio Frano Lasić.

Grohot, aplauzi, oduševljenje

Mnoge stvari su tako ostale iste, Kjajević Majko i dalje s muči s onim problemom na jeziku, Simonida i dalje briljira u haiku poeziji dok Mustafa (a oboje ih tumači Admir Glamočak) nastupa kao samouvjerena faca, Stevanović je i dalje patološki neodlučan, Mima i Roki simpatično zbrkani, kao i Mensur Čabarabdić, dok će Šaulić opet izvesti monolog za vrijeme kojeg će se transformirati upravo u Emira Hadžihafizbegovića, "koji nije nešto kao čovjek, ali je dobar glumac". S njima će se nositi ozbiljni profesor koji će ih strpljivo usmjeravati.

Publika, sastavljena od pripadnika starije, ali i mlađe generacije, će im odgovarati grohotom, aplauzima i reakcijama oduševljenja. Došli su po svoju dozu zabave i dobili su je. (Mladen RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum