ZA SVE KOJI NESPRETNO JEDU

Uz ovaj genijalan trik očistite svoju tipkovnicu od mrvica i prašine u čas posla

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Bilo da ste u uredu ili na računalu kod kuće, prije ili kasnije tipkovnica se nažalost uvijek zaprlja. Čini se da magično privlači prašinu i mrvice. Uz pomoć ovog munjevitog trika to više nije problem, potrebna vam je samo jedna mala stvar koju ćete sigurno imati u kući.

Sve što trebate su samoljepljivi papirići. Oni imaju praktičnu ljepljivu stranu, čija svojstva sada iskorištavamo. Uzmite papirić i prevucite ga red po red po tipkovnici. Prije toga odspojite tipkovnicu s računala ili isključite prijenosno računalo kako ne biste pokrenuli bilo koju tipkovnu naredbu. Mrvice, prašina i prljavština sada se lijepe na ljepljivu traku i uklanjaju sve.

A ako želite dodatno dezinficirati svoje tipke, možete staviti posebno sredstvo za čišćenje tipkovnice na vatu i nježno proći između tipki. Zatim stavite malo proizvoda na krpu od mikrovlakana i utrljajte je preko svake tipke. Ali nemojte previše namakati krpu u sredstvu za čišćenje kako ništa ne bi procurilo u uređaj.

Nikada ne usisavajte tipkovnicu uobičajenim usisavačem kako biste uklonili mrvice. To može, na primjer, olabaviti tipke ili ih, u najgorem slučaju, čak i usisati. Umjesto toga, koristite mini usisivač koji je posebno napravljen za tipkovnice ili koristite sprej s komprimiranim zrakom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater