10 godina postojanja

VOKALNA SKUPINA VETTA U OBJAVILA PRVU STUDIJSKU SNIMKU I PRVI SPOT: Pravo je vrijeme za "Istrijanski Medley" kojim želimo prenijeti ljubav prema Istri

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Vokalna skupina Vetta uskoro planira održati slavljenički koncert

Vokalna skupina Vetta uskoro planira održati slavljenički koncert


U slavljeničkoj godini, unatoč neobičnim i teškim korona okolnostima, Vokalna skupina "Vetta" iz Vrha uspjela je realizirati želju koja postoji već neko vrijeme, i objaviti svoju prvu studijsku snimku i prvi spot!

- S obzirom da ove godine slavimo deset godina od osnutka vokalne skupine smatrale smo da je pravo vrijeme za naš "Istrijanski Medley" kojim želimo prenijeti ljubav prema Istri i svim njenim ljepotama i bogatstvima, posebice prema našem Vrhu, Vrhuvštini i Buzetu. Uz jako dobru organizaciju, jaku volju, želju i motivaciju, proljetos smo uvježbale novi vokalni aranžman kojeg potpisuje Matko Basara. Riječ je o spoju sedam pjesama koje smo same odabrale, a koje govore o Istri i njenim bogatstvima ili pak obilježavaju opuštena istarska druženja, izjavila je umjetnička voditeljica skupine Leana Paladin. 

Iznimno smo ponosne 

Audio snimka realizirana je u tonskom studiju Maraton, a glazbenu produkciju također potpisuje Matko Basara. Odlazak u studio za Vettice je kažu, bilo novo, uzbudljivo, zabavno i poučno iskustvo koje će dugo pamtiti.

- Nakon što smo snimku snimile u tonskom studiju, jednoglasno smo se složile da bi trebala ugledati svjetlo dana zajedno sa spotom. Tako su u srpnju, na prelijepim lokacijama Starog grada Buzeta i Vrha, kamerom ulovljeni kadrovi u kojima se uz nas, nasmijane Vettice, mogu vidjeti i naši dragi prijatelji, susjedi, ali i prepoznatljivi istarski motivi poput harmonike, pršuta, bukalete, vina, tartufa... Iznimno smo ponosne i sretne što smo uspjele realizirati tako poseban i za nas velik projekt, a čija će nam realizacija ostati u najljepšem sjećanju, rekla nam je Leana, voditeljica Vettica i dugogodišnja članica Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan iz Rijeke.

Uz Leanu Paladin u sastavu vrhuvske Vokalne skupine "Vetta" su i Matea Fabijančić, Melisa Fabijančić, Tina Majcan, Zdenka Majcan, Kristina Paladin, Martina Paladin, Helena Šćulac Jerman. 

Uložile jako puno truda 

Vettice su u svoj najnoviji projekt uložile jako puno truda, a u realizaciji su im uvelike pomogli: Grad Buzet, CPK d.d., Konoba Vrh, Karlić tartufi, Apartmani Mea vista, Davor Paladin, Miro Majcan, Matija Šćulac, Manuel Paladin, Damjan Šćulac, Luka Rašpolić, Marija Fabijančić, Obitelj Visintin.

Scenarij spota potpisuje Leana Paladin, režiju, snimanje i montažu Karlo Marković, asistentica je bila Margareta Širola, a solistica Zdenka Majcan. Za šminku Vettica bio je zadužen kozmetički obrt En face-beauty & relax studio, a za frizure Petra Bilić. 

Spot je dostupan na YouTubeu 

U medleyju (glazbeno djelo sastavljeno od dijelova postojećih komada, obično tri, sviranih jedan za drugim op.u.) su korištene pjesme: Klapa Roč - Buzećanka šinjorina, Anelidi - Samo anđeli znaju, Sergio Pavat - Noći istarske, Orietta Berti - E picchia, picchia la porticella, Vesna Nežić Ružić - Sve dok živu Istrijani, Elio Pisak - L' armonica triestina, Marinela - Istrijanka sam.

Spot je dostupan na YouTube kanalu, a s obzirom na to da vrhuvske Vettice uskoro planiraju održati i slavljenički koncert, svi njihovi fanovi "Istrijanski Medley" moći će poslušati na koncertu i svojim dolaskom podržati Vokalnu skupinu "Vetta", ponosnu vlasnicu tri srebrne nagrade na međunarodnim natjecanjima: "Adria cantat" u Šibeniku 2016. godine, "Istria cantat" u Puli 2018. godine, te "Aurora cantat" u Karlovcu 2019. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater