PULA

Održano osmo izdanje susreta Kod Marula

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Osmo izdanje pjesničkog susreta Kod Marula, u organizaciji Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika održan je tijekom četvrtka i petka na raznim lokacija. Program je naslovljen "Hrvatska pjesnička mladost Vojvodine", a sudjelovali su Darko Baštovanović (Beočin), Marija Brzić (Zemun), Vedran Horvacki i Nevena Mlinko (Subotica). Njihov mdoerator i, kako su rekli i vozač te vođa ekspedicije, bio je Tomislav Žigmanov.

 

Oni su gostovali na Sveučilištu Jurja Dobrile, u dvorani Slavka Zlatića, potom u knjižnici Gimnazije te kod spomenika Marku Maruliću, u Parku kralja Zvonimira.

Tomislav Žigmanov rekao je da svi ti mladi umjetnici pišu poeziju, dakako uz druge žanrove, te da su htjeli ovim susretom predstaviti autore koji obuhvaćaju različite tematike. Naglasio je da je vojvođanska poetska produkcija bogata i raznovrsna.

Na Filozofskom fakultetu, nakon pozdravnih riječi domaćina, profesora dr. Daniela Mikulaca i dekanice prof. dr. Klare Buršić Matijašić, predsjednik Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika dr. Boris Domagoj Biletić, naglasio je da je ova međunarodna književna priredba došla do svog osmog izdanja, te da teže predstavljanju pjesnika iz raznih krajeva. Lani su to bili mladi autori iz Zadra, preklani Slavonci, a ovoga puta ti vrijedni vojvođanski autori.

- Odlična je to generacija mladih pjesnika, koja dobro dočarava književnu panoramu u Vojvodini, te sretan sam što spojem okolnosti predstavljamo upravo ove autore. Ovi mladi autori studiraju ili su tek diplomirali te marljivo i vrijedno pišu i stvaraju. Poetski su relevantni te trude se kako bi predstavili što bolji poetski izričaj, kazao je Tomislav Žigmanov, a i autori su istaknuli svoje zadovoljstvo pulskim gostovanjem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater