U GALERIJI SKUC

"HOTEL EUROPA" i razgovor o pješačenju od Jordana do Umaga


Udruga PANK – Platforma aktivnih nezavisnih kreativaca organizira događaj koji će osvijetliti problem migracija i pred građanima Pule. Svi zainteresirani moći će u četvrtak, 22. studenog, u 20 sati u galeriji SKUC pogledati dokumentarni film "Hotel Europa" o izbjegličkoj krizi, kojeg potpisuju Ivana Dragičević i Dinko Cepak te porazgovarati s Goranom Blaževićem o njegovom petomjesečnom putovanju pješke od Jordana do Umaga.

Večer razgovora o migracijama u SKUC-u održava se u sklopu projekta "Dobre priče drugačije Europe" tijekom kojeg Pula postaje domaćin 15-ak sudionika iz Španjolske, Grčke, Italije, Hrvatske i Srbije. Ovaj projekt za cilj ima uspostavljanje međunarodne i višejezične skupine i mreže volontera koja će zajednički raditi na kreiranju interaktivne web platforme radi širenja znanja, iskustva, solidarnosti i tolerancije, s fokusom na probleme izbjeglica.

Domaćin projekta je Udruga PANK iz Pule koja je usmjerena viziji društva u kojem su građani motivirani činiti pozitivne promjene u svojoj zajednici te tako doprinijeti sveukupnom poboljšanju kvalitete življenja. Kroz svoje aktivnosti radi a razvijanju društva tolerancije, demokracije i multikulturalnosti. Projekt sufinancira Grad Pula, a posebnu podršku pruža Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU, Dnevni boravak Rojca te Srpski kulturni centar u Istri - SKUC. (M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of