U ISTARSKOM NARODNOM KAZALIŠTU

GOSTOVANJA: "Pluća" i "Muškarci.hr" u pulskoj kazališnoj kući

Iz predstave "Pluća" (D. MEMEDOVIĆ)

Iz predstave "Pluća" (D. MEMEDOVIĆ)


Dva kazališna gostovanja za početak tjedna najavljuju iz Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Večeras u Puli gostuje predstava "Pluća", koprodukcija zagrebačkog Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak. Predstavu na tekst Duncana Macmillana režirala je Aida Bukvić, a igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

- "Pluća" su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život, zapisala je uz rad na predstavi Aida Bukvić.

U utorak, 13. studenoga, na programu je predstava "Muškarci.hr" iz koprodukcije Satiričkog kazališta Kerempuh i Teatromana Zagreb. Autorstvo predstave potpisuje Teatroman, redatelj je Mario Kovač, a glume Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić/Andrej Dojkić, Amar Bukvić/Živko Anočić.

- Glumci ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Igrajući "Muškarce.hr" temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro prokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena. Obje predstave počinju u 20 sati. (B. Ć. J.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini